Labels

woensdag 7 september 2011

John Guidetti, Topspits of Arrogant mannetje?

John Guidetti, Topspits of Arrogant mannetje?

Zoals we allemaal weten heeft Feyenoord het de afgelopen wedstrijden moeten doen met Guyon Fernandez in de spits. In deze wedstrijden werden er opzich prima resultaten geboekt maar Fernandez is niet de ideale Feyenoord Spits. Fernandez is opzich een prima speler om bij de Feyenoord selectie te hebben maar zal in mijn ogen beter renderen als 2e spits of vleugelspeler. Feyenoord dacht hier blijkbaar net zo over en haalde op de laatste dag van de transfermarkt John Guidetti als nieuwe spits.

Guidetti begon zijn profcarriere bij het Zweedse IF Brommapojkarna in 2008 en speelde er amper een jaar voor hij de transfer naar Manchester City maakte. Ik de seizoenen die volgde werd hij uitgehuurd aan zijn oude club IF Brommapojkarna en het Engelse Burnley. In totaal speelde hij tot nu op het hoogste niveau slechts 15 wedstrijden waarin hij 4x het doel trof. Opzich geen hele opvallende statistieken voor deze 19 jarige spits maar dit is enkel op het allerhoogste niveau.

In zijn eerste seizoen voor het Manchester City U18 team scoorde hij 13 doelpunten in evenveel competitie wedstrijden. Even trefzeker was hij in 14 wedstrijden voor het Zweedse U19 team waarin hij ook 14 doelpunten scoorde.

In de pers wordt Guidetti al vaak vergelijken met Nederlander Dirk Kuijt en Engelsman Wayne Rooney, beide vergelijkingen die aangeven hoe extreem getalenteerd Guidetti eigenlijk wel niet is. Dit seizoen zal hij de kans gaan krijgen om met Feyenoord veel wedstrijden te gaan spelen op het hoogste nationale niveau van Nederland.

De vraag is: Wat kunnen we verwachten?

Eerder is door sommige van zijn Zweedse teamgenoten bij het nationale jeugdteam toegegeven dat deze jongen toch een bepaalde ego heeft en soms ietwat veel praat. Ik denk dat Ronald Koeman als trainer en voetbal grootheid het in zich zal hebben om een goede band en verstandhouding met Guidetti te creeren.

Mijn persoonlijke verwachting daarom is dat Guidetti mits hij er veel werk en energie in stopt succesvol zal zijn bij Feyenoord. De eerste weken/maanden zullen vooral veel aanpassen en wennen zijn en dus zullen naar mijn mening in de eerste wedstrijden de doelpunten ook enigzins uitblijven. Krijgt Guidetti het vertrouwen en kan hij zich hier doorheen spelen dan zal hij in ieder geval 25+ wedstrijden mag gaan spelen. Hierin zal hij zeker trefzeker gaan zijn en mijn verwachting is dat hij dus ook minimaal 15 doelpunten zal gaan maken in het shirt van Feyenoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten