Labels

woensdag 16 juli 2014

Wie is Ganon Baker?

Wie is Ganon Baker?

Veel van jullie zullen Ganon kennen (of in elk geval bekend vinden klinken) omdat je een van zijn 55 DVD's bezit, je hem gezien hebt op een van de vele kampen die hij vroeger in Nederland organiseerde of omdat je hem kent van de clinic die hij een aantal jaren geleden gaf tijdens de Streetball Masters finals. Dit is echter nog niet 1/3 van het verhaal van Ganon Baker.. 

Naast de dus talloze work-out DVD's die Ganon in de afgelopen jaren uitgebracht heeft is hij elk jaar aanwezig op de basketbal kampen die Deron Williams, LeBron James & Kobe Bryant organiseren in Amerika. Hiernaast werk hij ook elk jaar mee aan de NBA draft combine, het kamp waar alle nieuwe rookies die het jaar erna in de NBA gaan spelen getest worden op allerlei vlakken (dit gebeurd vlak voor de draft). 

Ook is Ganon deels verantwoordelijk voor het succes van destijds Sun Amare' Stoudemire. Kan je je wellicht nog herinneren het jaar dat Amare' in eens terugkwam met een geweldig goed jumpshot? Dit kwam mede door Ganon die een jaar lang bij Amare' in woonde om als persoonlijk trainer hem te helpen zijn jumpshot te verbeteren. Je kunt dus zeggen dat Ganon met andere woorden verantwoordelijk was voor het 5 jarig $100 miljoen dollar contract dat Amare' het jaar erna tekende in New York. 

De lijst van spelers die Ganon Baker in zijn jaren getraind heeft is groot. Heb je de tijd?


Jarryd Bayless, Tyson Chandler, Harrison Barnes, Grant Hill, Brandon Knight, James HardenKobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Deron Williams, Amare' Stoudemire, Vince Carter, Kyrie IrvingShane Larkin, Jae Crowder, Jonas Valanciunas, Enes Kanter, TJ Ford, Steve Francis, Andrew Bynum, Francisco Garcia, Wayne Ellington, John Lucas Jr, Shawne Williams, JR Smith, Gerald Green, Acie Law.
Hiernaast is Ganon ook een van de trainers bij de Jordan Brand Classic in Europa en traint hij voor Nike (die hem sponsoren) ook elk jaar de 80 beste college spelers op een van hun camps. 

Gedurende het seizoen echter is hij vooral verantwoordelijk voor het gehele basketbal programma bij Elev8 Sports Institute waar hij de General Manager is. Naast het verzorgen van trainingen, clinics en soms zelf het meebrengen van een NBA speler is hij vooral bezig om alle spelers die in Florida komen basketballen BETERE basketballers te maken en klaar te stomen voor hun college avontuur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten