Labels

maandag 1 november 2010

NBA Week 1

Elke week zullen we op Maandag (of soms op Zondag) even terugblikken op de NBA week die daarvoor gespeeld is. Daarnaast zullen we ook een MVP Ranking opstellen waarbij de #1 uiteindelijk gewoon met de MVP weg zal lopen. (Daar durf ik een weddenschap over te maken).

Deze week was de week dat de NBA weer begon aan het nieuwe seizoen. Na een week blijven nog 4 teams ongeslagen (allen met een record van 3-0) waaronder niets verbazend de Los Angeles Lakers en Atlanta Hawks maar toch ben ik enigzins verbaast over de New Orleans Hornets en Portland Trailblazers die beide hun sterren weer terug hebben van blessures.

Deze week waren ook de eerste wedstrijd van de Miami Supertrio samen en ondanks hun verlies in Boston met 8 punten winnen ze toch vrij gemakkelijk de andere 3 wedstrijden met gemiddeld 16 punten verschil. Vooral de wedstrijd tegen de Orlando Magic was zeer overtuigend. Zoals je weet (of misschien niet weet?) ben ik geen fan van LeBron James en wil ik daarbij dus zeggen dat hij zeker zijn turnovers moet verbeteren (25 in 4 wedstrijden) wil hij mij laten zeggen dat hij verantwoordelijk is voor het goede spel van Miami, ookal geef ik wel toe dat zijn defense tot nu toe schrikbarend goed is.

Mijn LA Lakers deden het in de 3 wins redelijk tot goed en vooral verassend is naast het verwachte goede spel van Gasol het feit dat Lamar Odom zijn vorm van de zomer door kan trekken in het NBA seizoen. Met 16 punten, 13 rebounds en 3 assists per wedstrijd kun je er misschien stiekem al over nadenken wat er straks gebeurd als Andrew Bynum weer terug is voor de Lakers.

Verder was in zeer verrast door het spel van Derrick Rose en Luis Scola deze week. Rose moet door de afwezigheid van Carlos Boozer nu meer scoren en doet dit uitstekend. Hij scoort momenteel net onder de 34 punten per wedstrijd. Scola (Veel zullen denken wie is Scola?) weet net als Odom zijn vorm door te trekken en verdient daarmee ook de nummer 1 plaats in de MVP Rankings van deze week. Hij scoort momenteel 27 punten per wedstrijd en pakt 14 rebounds.

Top Performers deze week:
1. Luis Scola (27 punten, 14 Rebounds)
2. Pau Gasol (25 punten, 10 rebounds, 5 assists)
3. Derrick Rose (34 punten, 6 assists)
4. Joakim Noah (17 punten, 18 rebounds, 3 Blocks)
5. Paul Millsap (21 punten, 12 rebounds)

MVP Rankings na week 1:
1. Luis Scola 63,6 punten
2. Pau Gasol 60,5 punten
3. Derrick Rose 60,2 punten
4. Joakim Noah 56,7 punten
5. Paul Millsap 55,9 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten