Labels

zaterdag 3 september 2011

20 meest waardevolle spelers van de Eredivisie.

20 meest waardevolle spelers van de Eredivisie.

De Nederlandse Eredivisie is een kweekvijver voor spelers die via de Nederlandse topclubs vaak (mits goed genoeg) hopen door te groeien naar hogere competities als in Italie, Engeland en Spanje. Elk jaar weer voetballen er weer een hele boel talentvolle voetballers in de Eredivisie. Sommige spelers besluiten na slechts een jaar de stap te willen maken naar een hogere competitie maar anderen kunnen we meerdere jaren bewonderen.

Een goed voorbeeld hiervan is Brian Ruiz. Sinds zijn komst in de Nederlandse Eredivisie een van de smaakmakers en volgens vele vorig jaar de beste individuele speler van de competitie. Deze zomer zette hij zijn handtekening onder een contract bij Fulham en kon FC Twente €12.000.000 bijschrijven op hun bankrekening.

Wie zijn op dit moment eigenlijk de 10 meest waardevolle spelers uit de eredivisie? Wat is hun marktwaarde?

Natuurlijk kunnen we allemaal bijvoorbeeld al de naam van Jan Vertonghen opnoemen als iemand die in de top 20 zal voorkomen maar op welke positie?


Is van het transferbedrag dat Ajax destijds betaalde nog iets over bij Miralem Sulejmani?

20. Erik Pieters €5.000.000
Newcastle united wilde hem afgelopen zo graag dat ze zelfs bereid waren om rond de 8 miljoen euro neer te leggen voor de international. Met zijn marktwaarde van 5 miljoen euro bezet hij de 20e plaats.

19. Ron Vlaar €5.000.000
Vlaar is een van de weinige routiners die nog in de jonge Feyenoord ploeg speelt. Hij is groot en sterk en speelt vaak slim. Zit al tijden tegen het eerste van het Nederlands elftal aan.

18. Rasmus Elm €5.000.000
De spelverdeler van AZ is een van de weinige spelers die de crisis bij DSB overleeft heeft en gewoon bij AZ kon blijven.

17. Dusan Tadic €5.000.000
De stille spelverdeler bij FC Groningen die het afgelopen seizoen nog samen met maatje Matavz kon doen moet het nu alleen zien op te knappen.

16. Miralem Sulejmani €5.500.000

Destijds door Marco van Basten aangetrokken voor 16.5 miljoen euro, een waarde waar weinig van overgebleven is.

15. Wout Brama €5.500.000

Ook Brama is een weinig opvallend speler in het frivole spel van FC Twente. Toch is hij de stille motor op het middenveld die het team draaiende houd.

14. Luuk de Jong €5.500.000
De spits van FC Twente heeft deze marktwaarde vooral te danken aan zijn nog jonge leeftijd (21) en goede spel afgelopen jaar.

13. Leroy Fer €5.500.000
Of hij zijn transfersom waard is moet eerst maar eens bezien worden maar momenteel kunnen we niks anders dan Fer op de 13e plaats zetten.

12. Tim Matavz €5.500.000
PSV heeft enigszins te veel betaald voor de 22 jarige Sloveen. Natuurlijk moet Matavz, indien succesvol bij PSV deze waarde makkelijk op kunnen krikken en zullen we hem eventueel volgend seizoen terug zien in de top 10?

11. Dries Mertens €6.000.000
Momenteel de topscorer van de Eredivisie met 6 doelpunten. Mocht Mertens ook maar half deze vorm kunnen behouden voor de rest van dit seizoen zie ik ook zijn marktwaarde tot grote hoogte stijgen.

10. Marc Janko €6.000.000
Spitsen zijn altijd meer waard en zeker als je een spits hebt die ook nog eens scoort. Janko lijkt weer helemaal op te leven onder Co Adriaanse en dat valt terug te zien in zijn marktwaarde.

9. Georginho Wijnaldum €6.500.000
Wijnaldum trok voor ‘slechts’ 5 miljoen deze zomer naar PSV en krijgt meteen na het tekenen van zijn contract een beduidend hogere waarde mee. Hij is niet alleen al een goede speler maar ook nog steeds extreem jong wat ruimte laat voor verbetering.

8. Jeremain Lens €6.500.000
Enigszins een opvallende naam op de 8e plaats maar Lens verdient deze plaats zeker. Hij is niet alleen een speler die Multi inzetbaar is op zowel de spits positie als de links en rechts buiten posities. Hij is ook nog steeds jong met zijn slechts 23 jaar, iets wat velen vergeten zouden.

7. Theo Janssen €7.000.000

De oudste speler in de top 20 maar wellicht ook meteen de meest technische middenvelder van de gehele Eredivisie.

6. Christian Eriksen €7.000.000

De pas 19 jarige Eriksen heeft zich vorig seizoen stormachtig ontwikkelt bij Ajax en doet op dit moment niet onder voor welke middenvelder dan ook. Met zijn leeftijd in gedachte kunnen we in de toekomst alleen maar raden hoe goed hij worden kan.

5. Toby Alderweireld €7.000.000

De verdediger van Ajax is een rotsblok in de branding en heeft het geluk om samen te spelen met een andere top verdediger. Iedereen zou haast vergeten dat hij pas 22 jaar oud is en nog een lange toekomst te gaan heeft.

4. Ola Toivonen €8.000.000
De spits van PSV heeft door zijn nieuw getekende contract een hogere marktwaarde gekregen en staat nu dus op een mooie 4e plaats in deze lijst. Toivonen is een sterke spits die ook goed uit de voeten kan net achter de spitsen door zijn goede technische mogelijkheden.

3. Douglas €8.500.000

Een van de beste verdedigers van de gehele Nederlandse eredivisie en daarom ook terug te vinden in de top 3 van deze ranking. Douglas is groot en sterk en heeft voor een verdediger ook nog veel voetballend vermogen om door te schuiven naar voren.

2. Gregory vd Wiel €10.000.000
Wellicht nog een verassende naam in deze lijst. Van der Wiel is al een aantal jaar onomstreden bij Ajax als de vaste rechtsback net als in het Nederlands Elftal. Valt vaak op door zijn goede aanvallende vermogen en vermogen om in te schuiven waar nodig.

1. Jan Vertonghen €12.000.000
Drie van de vier Ajax verdediger in de top 5 is toch een hele prestatie als je bedenkt dat deze spelers normaal gesproken een mindere waarde krijgen toegedient dan hun collega’s voorin. Vertonghen zat al een aantal zomer dichtbij een transfer maar elke keer ging het op het laatste moment niet door om omstandigheden. Dit seizoen zal hij hoogstwaarschijnlijk zijn allerlaatste seizoen gaan spelen bij Ajax om daarna alsnog een toptransfer te maken naar een Engelse club.

1 opmerking: