Labels

zaterdag 17 december 2011

Pre-Season is begonnen.

Pre-Season is begonnen met de eerste vier wedstrijden van het seizoen. Natuurlijk kun je je mening niet geheel baseren op een wedstrijd maar toch vallen een aantal dingen onmiddelijk op.

De volgende vier wedstrijden werden afgelopen nacht in Amerika gespeeld.

Chicago Bulls - Indiana Pacers
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons
Philadelphia 76ers - Washington Wizards
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies

Natuurlijk waren het niet de meest sprangkelende teams aangezien ik er vanuit ga dat van deze acht teams er slechts drie (Chicago, Indiana en Memphis) de playoffs gaan halen en enkel Chicago een titelkandidaat genoemd kan worden. Toch is het vooral de blijheid dat we weer begonnen zijn die telt op de eerste dag van een verkort Pre-Season.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 95-86

Chicago, een van de topfavorieten voor de titel deed wat het moest doen door te winnen van de Indiana Pacers zonder de hulp van de nieuwe aanwinst Richard Hamilton. Vooral Taj Gibson (12 pts, 9 reb) en CJ Watson (15 pts, 4 reb) speelden vanaf de bank erg goed. Chicago heeft momenteel misschien wel het meest complete team met op de bank een aantal starters waardige spelers waaronder Gibson en Korver. De vraag die ik me stel is of ze gaan proberen een aantal van die bankspelers te ruilen voor een betere starter op bijvoorbeeld de SF positie. Bij Indiana speelde nieuwe aanwinst David West nog niet maar merkte je toch dat de huidige starting vijf wel wat in zich heeft, ze scoorden allemaal boven de 10 punten. Vooral Paul George wordt iemand om dit seizoen rekening mee te gaan houden! Vandaag scoorde hij 17 punten en pakte 10 rebounds.

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 91-87

Cleveland wint deze wedstrijd tussen twee van de slechtste teams uit de NBA en rookie point guard Kyrie Erving laat zien thuis te horen in de NBA. (21 punten, 6 rebounds en 3 assists). Verder was er weinig bijzonders aan deze wedstrijd.

Philadelphia - Washington 103-78

Wat in deze wedstrijd opviel? Vooral het feit dat Phily gemakkelijk wint met 25 punten verschil. Dit betekent in mijn ogen dat Washington er nog lang niet klaar voor is aangezien ik Philadelphia verre van een playoff team schat. Wall die 3-12 schiet helpt natuurlijk ook niet.

New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies 97 - 90

Chris Paul speelt nu bij de Los Angeles Clippers en zonder hem weten de New Orleans Hornets te winnen van de Memphis Grizzlies. Verassend? Ja..

New Orleans moest het vooral hebben van een goede Jarret Jack die 24 punten, 6 rebounds en 6 assists noteerde voor hun. Aan de andere kant moest Memphis het doen met een geimproviseerde opstelling waarin Arthur, Gasol en Conley niet meespeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten