Labels

zaterdag 17 december 2011

Chris Paul naar de Los Angeles Clippers

Zoals iedereen ondertussen weet speelt komend seizoen Chris Paul niet bij de Lakers maar Clippers uit Los Angeles. In een trade waarbij Eric Gordon, Al-Farouq Aminu, Chris Kaman en een draftpick de andere kant op gaan.

Allereerst vind ik het jammer als Lakers fan dat de NBA de deal die de Lakers, Hornets en Rockets samen hadden uiteindelijk niet doorging maar dat terzijde.

Dit is een trade die voor beide kanten wellicht logisch is. Paul is weg uit New Orleans, waar hij uiteindelijk toch weg zou zijn gegaan terwijl de Hornets toch waardevolle spelers terug krijgt van de Clippers.

Hoe zien beide teams er nu uit?

[b]Clippers:[/b]

Chris Paul
Chauncey Billups
Caron Butler
Blake Griffin
DeAndre Jordan
6th Man: Mo Williams

De Clippers hebben nu al een leuke 6/7 man rotation maar toch denk ik dat ze voordat ze aan het seizoen beginnen moeten gaan proberen spelers als Eric Bledsoe en Mo Williams om te ruilen voor een goede starting SG. Op het moment lijkt het erop dat ze het willen gaan proberen met Billups op de shooting guard maar persoonlijk denk ik dat hij te langzaam is om de snellere guards bij te houden verdedigend. De beste optie zou een verdedigend ingestelde shooting guard met een goed schot zijn zoals bijvoorbeeld Arron Afflalo of Keith Bogans.

Met dit team zullen de Los Angeles Clippers toch zeker de playoffs gaan halen en afhankelijk van de matchups kunnen ze een of twee rondes doorkomen. Helaas zullen ze dit seizoen geen echt hoge ogen gaan gooien (tenzij er nog trades komen) omdat ze verdedigend nog veel tekort komen. Hoewel Chris Paul bekend staat als een goed verdediger en hij veel steals pakt vind ik hem niet een van de beste man to man verdedigers. Billups en Williams die op dit moment veel minuten zullen pakken op de Shooting Guard zijn defensief erg zwak en zo gaat het dus moeilijk worden de Kobe Bryant's en Dwyane Wade's van de NBA af te stoppen. Op Paul na zullen ze het moeten hebben van het blokkend vermogen van DeAndre Jordan wat helaas niet goed genoeg zal gaan zijn om de Clippers dit seizoen een echt goede kans te gaan geven.

Voor de Clippers is dit een stap in de goede richting maar in de nabije toekomst zullen er nog een aantal moves moeten gaan komen voor we echt rekening moeten gaan houden met de Clippers.

[b]New Orleans Hornets[/b]
Jarrett Jack
Eric Gordon
Trevor Ariza
Al Farouq Aminu
Chris Kaman
6th Man: Marco Belinelli

Je zou denken dat als je je beste speler ruilt je meteen je kansen weggooit? De New Orleans Hornets, vorig jaar de 8e seed zijn er met deze trade denk ik weinig op achteruit gegaan. Ze hebben een nieuwe "franchise" speler in Eric Gordon en daaromheen zeven spelers die goed mee kunnen gaan in de rotatie. Met spelers als Kaman, Jack, Ariza, Aminu, Okafor, Belinelli, Pondexter en Green kun je op elke avond en elke wedstrijd meespelen en selecteren op het feit of spelers hun taken uitvoeren. Ik denk dat de Hornets dit seizoen wellicht gevaarlijker kunnen zijn dan vorig seizoen en zeg hier hardop dat ik er vanuit ga dat ze dit seizoen de playoffs gaan halen!

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij vergeet je een hele hoop.

    De bank van de Clippers is echt bizar slecht. De starters hebben potentie, de bank totaal niet. De playoffs doorkomen zonder een goede bank bestaat niet. Ze hebben naast DeAndre Jordan maar 1 echte center op het roster, en dat is nog een rookie ook.

    Vinny del Negro is nog steeds de coach van de Clippers. Ook daarom zullen ze het niet ver gaan schoppen.

    Caron Butler en Chauncey Billups zijn wel op leeftijd, maar hun ervaring is alleen maar goed voor een zo overhoop gegooid roster. Moeten ze wel fit blijven natuurlijk. Verdedigend kunnen ze als ze fit zijn echt nog wel mee draaien.

    Er komt wel meer bij kijken dan op nba.com te lezen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denk dat de Hornets een van de slechtste teams in de NBA zijn, playoffs gaan ze van z'n lang zal z'n leven niet halen. Trevor Ariza was vorig jaar hard op weg om het slechte seizoen ooit qua schotpercentages te behalen (laatste 2 weken vermeerd hij dat..) Kaman is niets meer waard, die man is vaak geblesseerd en is totaal geen winnaar. Aminu heeft in z'n rookie seizoen niets laten zien, Jarrett Jack is een goede back-up maar starting point guard? En Eric Gordon is een goede scorer, maar of hij dat als 1e optie ook is? Zelfde soort scorer als Danny Granger, die zijn beter af als ze 2e optie zijn. Defense van al deze spelers is niet om over naar huis te schrijven, en de bank is ook erg shaky. Zit dit team echt niet meer dan 30 wins halen (in een 82-game season), dus niet meer dan 25 dit jaar

    BeantwoordenVerwijderen