Labels

dinsdag 13 november 2012

Top 5 inmiddels binnen 2 punten verschil van elkaar.



Een aantal weken geleden kondigde in al aan dat de “ongeslagen” top zou gaan verdwijnen en dat er een grotere top zou komen dan toen het geval was. Inmiddels staat de gehele top vijf binnen een bereik van slechts een winstpartij en kunnen we makkelijk spreken van een top zeven. VBC Akrides en BV Noordkop hebben zich inmiddels ook genesteld in de top van de competitie en lijken beide moeiteloos mee te kunnen draaien tegen welk team dan ook. Hoewel het meer vraagtekens oproept en de voorspellingen moeilijker maakt is het toch ook zeer interessant omdat helemaal niks vast lijkt te staan in deze competitie.

Heb je de vorige editie nog niet gelezen? Zie: goo.gl/ByxoT



Uitslagen van het afgelopen weekend


Tweets


Terugblik TOP-wedstrijden

Sparta Nijkerk – Woodpeckers (58-60)

De wedstrijd in Nijkerk begon met een overwicht van Sparta Nijkerk dat in het 1ste kwart makkelijk uit wist te lopen op Woodpeckers. Echter kwam Woodpeckers zeer sterk terug in het 2e en 3e kwart met een 17-0 run die uiteindelijk gestopt werd op 28-6 door de Nijkerkers. De bezoekers hadden inmiddels zoveel zelfvertrouwen dat het goede spel doorgezet werd. Vooral de guard rotatie van Woodpeckers wekte indruk (Woodpeckers speelde slechts met 8 spelers). Sparta kreeg het steeds moeilijker met de goede defense van Woodpeckers en wist uiteindelijk toen ze alsnog de kans hadden de wedstrijd te pakken niet de vrijeworpen erin te gooien. Woodpeckers wint uiteindelijk een zwaar bevochte wedstrijd in Nijkerk. Opnieuw een domper voor Sparta Nijkerk.


De Wit-Grasshoppers – BS Leiden (69-73)

Vorige week achtte ik Grasshoppers de favoriet in deze wedstrijd omdat ik vond dat BS Leiden nog niet voldoende top wedstrijden gespeeld had. Toch wist BS Leiden dit weekend de winst te behalen in Katwijk en hun record te verbeteren naar 7-1. BS Leiden is bezig aan een opmars in de competitie en lijkt voor de meeste teams een geduchte tegenstander. Gelukkig zal er niemand na deze wedstrijd meer een onderschatting maken over BS Leiden.



Hoeveel voorspellingen had ik goed?
BV Aris – BC Apollo                                   BC Apollo +40 | BC Apollo +44
BV Hoofddorp – Noordkop                        BV Hoofddorp +10 | BV Noordkop +13
CobraNova – Westland Stars                   CobraNova +8 | CobraNova +8
De Wit-Grasshoppers – BS Leiden      De Wit-Grasshoppers +13 | BS Leiden +4
Sparta Nijkerk – Woodpeckers             Sparta Nijkerk +4 | Woodpeckers +2
In2Work Waterland – VBC Akrides          VBC Akrides +25 | VBC Akrides +18

Deze week slechts drie van de in totaal zes wedstrijd de winnaar goed kunnen raden. Toch zit ik bij de juist geraden winnaars (en de wedstrijd Sparta – Woodpeckers) heel erg dicht bij de uiteindelijke uitslag. Ik ben benieuwd hoe de anderen het gedaan hebben.


Powerrankings week 8

Plaats
Team
Aanval
Verdediging
Verschil
1
BC Apollo
3e  (4e)
1e
1e 
2
VBC Akrides
1e
3e 
2e 
3
BS Leiden
5e  
5e (6e)
6e  
4
Woodpeckers (+1)
6e 
2e   
5e  
5
Noordkop (+1)
2e (3e)
6e  (7e)
4e
6
Sparta Nijkerk (-2)
4e (3e)
4e 
3e 
7
De Wit – Grasshoppers
7e 
7e  (5e)
7e
8
BV Hoofddorp
10e (9e)
8e 
8e
9
Harlemlakers
11e
9e 
9e
10
CobraNova (+1)
9e  (10e)
10e 
10e
11
Westland Stars  (-1)
8e 
11e (12e )
11e
12
BV Aris
13e
13e
12e 
13
In2Work Waterland
12e
12e   (11e )
13e 

<!--[if !supportLists]-->1    BC Apollo

Apollo (lijkt) zowat te goed voor deze competitie momenteel. De enige verliespartij kwam geheel onverwachts tegen een zwak presterend BV Hoofddorp. Naast deze zeperd heeft Amsterdam elke wedstrijd (ook tegen top-ploegen) minimaal gewonnen met meer dan 10 punten. Niemand lijkt momenteel in de buurt te kunnen komen bij Apollo. Gemiddeld is het verhaal slechts nog erger. Apollo wint haar wedstrijden gemiddeld met bijna 26 punten verschil.
<!--[if !supportLists]-->2     
<!--[endif]-->      VBC Akrides

Als je naast de beste offense uit de competitie ook nog eens de 3e defense hebt uit de competitie dan weet je dat je veel wedstrijden zult gaan winnen. Akrides staat momenteel slechts 4e, wat te maken heeft met het feit dat Akrides een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de meeste ploegen in deze competitie. Overtuigend is Akrides zeker, ze winnen hun wedstrijden namelijk gemiddeld met een verschil van 20 punten per wedstrijd. De enige verliespartij kwam tegen Woodpeckers met slechts 2 punten.
<!--[if !supportLists]-->3    
<!--[endif]-->      BS Leiden

Stilletjes gaat de tocht naar de top voor BS Leiden. Waar BS Leiden nooit het onderwerp van gesprek is geweest tot nu toe in deze competitie staan ze inmiddels wel 2e met slechts een verliespartij tegen VBC Akrides. De komende weken kunnen ze hun ambities kracht bijzetten in wedstrijden tegen Sparta en Apollo en zullen we zien of BS Leiden werkelijk kan gaan strijden voor de titel.

<!--[if !supportLists]-->4   Woodpeckers (+1)

Net als Grasshoppers en Sparta had Woodpeckers de afgelopen weken last van een aantal verliespartijen. Dit is vooral te wijden aan het feit dat alle top-ploegen (zoals het nu lijkt) tegen elkaar spelen. Woodpeckers heeft echter aangetoont mee te kunnen met Grasshoppers (welliswaar verlies) en herpakte zich afgelopen weekend prachtig tegen Sparta na in het eerste kwart ruim achter te staan.
<!--[if !supportLists]-->5    
      Noordkop (+1)

Noordkop is zoals gezegd bezig met een opmerkelijke opkomst. Na in de eerste drie wedstrijden slechts tegen BV Aris te hebben gewonnen hebben ze momenteel een winning streak van 4 wedstrijden. Gemiddeld winnen ze hun wedstrijden met 15,1 punten wat vooral te maken heeft met het feit dat Noordkop na VBC Akrides de beste aanval van de competitie heeft. Komend weekend heeft Noordkop het nog makkelijk (Harlemlakers) maar hierna begint een periode van 5 top-wedstrijden en moeten we daarna nog maar eens zien waar Noordkop staat.

<!--[if !supportLists]-->6    Sparta Nijkerk (-2)

Sparta Nijkerk begon het seizoen met een zes winstpartijen op rij en was daarmee de langst ongeslagen team uit de competitie. Na acht wedstrijden hebben ze echter nog steeds zes winst partijen en staan ze inmiddels 1-2 tegen ploegen uit de top zeven. In twee weken tijd zijn ze ook nog eens vijf plaatsen gezakt op de ranglijst. De komende weken spelen ze tegen BS Leiden, Noordkop en VBC Akrides en hierna zullen we kunnen bepalen wat de positie van Sparta werkelijk is. De komende weken zullen het seizoen maken of breken.
<!--[if !supportLists]-->7    
      De Wit-Grasshoppers

Grasshoppers heeft in de afgelopen vier wedstrijden slechts een wedstrijd gewonnen en de overige drie wedstrijden gingen allemaal verloren. Welliswaar werden alle wedstrijden gespeeld tegen teams die zich momenteel bevinden in de top-7 maar toch moet dit een enigszins zorgelijk beeld zijn voor Grasshoppers. In de komende wedstrijden zullen ze nog moeten aantreden tegen BV Noordkop en VBC Akrides en de vraag is of Grasshoppers deze wedstrijden wel winnend af kan sluiten?

Stats in de competitie


Wedstrijden komend weekend



Woodpeckers – BC Apollo

Ik verwacht, opvallend genoeg dat deze wedstrijd helaas geen echte wedstrijd zal worden. Ik ben er van overtuigd dat BC Apollo tegen een welliswaar goed Woodpeckers zal gaan laten zien dat er nog steeds een groot klasse verschil zit tussen beide teams. Woodpeckers zal in mijn ogen op geen enkele manier gehoor kunnen geven aan het goede resultaat wat ze afgelopen weekend neergezet hebben.

BS Leiden – Sparta Nijkerk

BS Leiden is bezig aan een goede opmars en heeft inmiddels de afgelopen zes wedstrijden op rij weten te winnen. Sparta Nijkerk aan de andere hand is bezig aan een moeizame periode en verloor de laatste twee wedstrijden. Hoewel beide teams veel belang hebben bij een winstpartij (Sparta vooral om bovenin mee te blijven doen) denk ik dat BS Leiden gewoon de 7e opeenvolgende winst neer zal gaan zetten tenzij Sparta Nijkerk met een heel ander spel komt als afgelopen weekend tegen Woodpeckers.

U18 Interrayonaal voorspeld!

Wat zijn jouw verwachtingen van komend weekend? Doe je voorspelling via onze facebook pagina! EEN pagina voor alle Interrayonale U18 spelers en coaches.


De voorspellingen van afgelopen week

Ik begin gelukkig eindelijk een beetje tegenstand te krijgen met het voorspellen van de wedstrijden en vind het ook gewoon leuk om mijn eigen “krachten” te kunnen meten met meerdere personen. Deze week zijn er drie nieuwe spelers begonnen met het voorspellen van wedstrijden en natuurlijk hopen ze net als de rest mij te verslaan en zo een mooi NBA shirt van www.basketballwear.nl te kunnen verdienen. Als het aan mij ligt gaat dit echter niet gebeuren!!

De puntentelling
<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Winnaar goed geraden 5 punten
<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Verschil goed geraden (precies) 10 punten
<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Verschil binnen de 5 punten geraden 3 punten
<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Verschil binnen de 10 punten geraden 1 punt

Coach Patrick (Sparta Nijkerk)
BV Aris – BC Apollo                                   BC Apollo +40 | 8 punten
BV Hoofddorp – Noordkop                        BV Hoofddorp +10 | 0 punten
CobraNova – Westland Stars                   CobraNova +8 | 15 punten
De Wit-Grasshoppers – BS Leiden         De Wit-Grasshoppers +13 | 0 punten
Sparta Nijkerk – Woodpeckers                 Sparta Nijkerk +4 | 1 punt
In2Work Waterland – VBC Akrides         VBC Akrides +25 |  6 punten

Coach Barnhoorn (De Wit-Grasshoppers)

BV Aris – BC Apollo                                   BC Apollo +25 | 5 punten
BV Hoofddorp – Noordkop                        Noordkop   +15 | 8 punten
CobraNova – Westland Stars                   Cobra Nova + 7 | 8 punten
De Wit-Grasshoppers – BS Leiden         NVT | 0 punten
Sparta Nijkerk – Woodpeckers                 Sparta +4 | 1 punt
In2Work Waterland – VBC Akrides         Akrides +30 | 5 punten  

Zaki Sufi (Speler CobraNova)

BV Aris – BC Apollo                                   BC Apollo +40 | 8 punten
BV Hoofddorp – Noordkop                        Noordkop +3 | 5 punten
CobraNova – Westland Stars                   CobraNova +8 | 15 punten
De Wit-Grasshoppers – BS Leiden         BS Leiden +5 | 8 punten
Sparta Nijkerk – Woodpeckers                 Woodpeckers + 11 | 6 punten
In2Work Waterland – VBC Akrides         VBC akrides +17 | 8 punten

Kees van den Burg (Speler Grasshoppers)

BV Aris - BC Apollo                                   BC Apollo +25 | 5 punten
BV Hoofddorp – Noordkop                       BV Hoofddorp +10 | 0 punten
CobraNova - Westland Stars                    CobraNova +15 | 6 punten
De Wit-Grasshoppers - BS Leiden          NVT | 0 puntenSparta Nijkerk – Woodpeckers                 Woordpeckers +12 | 6 punten
In2Work Waterland - VBC Akrides          VBC Akrides +22 | 8 punten
Lars Wester (Speler, VBC Akrides)
BV Aris - BC Apollo                                   BC Apollo +40 | 8 punten
BV Hoofddorp – Noordkop                       Noordkop +2 | 5 punten
CobraNova - Westland Stars                    CobraNova +10 | 8 punten
De Wit-Grasshoppers - BS Leiden          Grasshoppers +4 | 0 punten
Sparta Nijkerk – Woodpeckers                 Nijkerk +10 | 0 punten
In2Work Waterland - VBC Akrides          VBC Akrides +25 | 6 punten

Tussenstand

Zaki Sufi 50 punten (50 punten per ronde, 1 ronde gespeeld)
Lars Wester 56 punten (28 punten per ronde, 2 rondes gespeeld)
Coach Patrick 77 punten (25.6 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)
Kees van den Burg 24 punten (24 punten per ronde, 1 ronde gespeeld)
Coach Barnhoorn 68 punten (22.6 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)


Voorspellingen komend weekend

Coach Patrick (Sparta Nijkerk)
BV Noordkop +20
Westland Stars +4
BC Apollo +15
BS Leiden +10
CobraNova +20
VBC Akrides +10

Durf jij ook je voorspelling te geven en wil je bovendien meespelen voor dat vette NBA Jersey wat ik verloot aan diegene die mij weet te verslaan? Stuur dan jouw uitslagen als comment op deze blog

3 opmerkingen:

  1. Voorspellingen van moi. Wat ik verwacht, maar vooral wat ik hoop!! ;p Laat ik het hieronder ook maar even verklaren.

    Noordkop - Harlemlakers Noordkop +10
    Westlandstars- Waterland Waterland +5
    Woodpeckers - Apollo Woodpeckers +12
    Leiden - Nijkerk Nijkerk +10
    Cobranova - Aris Cobranova +22
    Akrides - Hoofddorp Akrides +1

    Noordkop - Harlemlakers
    Ik denk dat Noordkop deze wedstrijd gaat winnen, puur op basis van de uitslagen en stand op de ranglijst. Het zal denk ik niet makkelijk worden voor Noordkop aangezien Harlemlakers eerder bewezen heeft goed tegenstand te kunnen bieden.

    Westlandstars - Waterland
    Tegen de boys uit 's Gravenzande hebben wij nog niet gespeeld dit jaar, tegen Waterland wel. Waterland draait vooral om hun goede guard. Ik denk dat zij zaterdag hun eerste overwinning gaan pakken. Als je thuis niet van Aris weet te winnen, gaat Waterland heel lastig worden.

    Woodpeckers - Apollo
    Ik heb echt geen idee wie deze wedstrijd gaat winnen. Echter denk ik dat de thuisploeg de punten gaan pakken. Ze hebben een sterk team en iemand moet de zegereeks van Apollo toch kunnen stoppen??

    Leiden - Nijkerk
    Deze wedstrijd zal denk ik eenvoudig gewonnen worden door Sparta. Meerdere ploegen hebben nu bewezen na twee verliespartijen, hun derde te winnen. Dit verwacht ik ook van Nijkerk. Gelukkig ligt Leiden naast Katwijk dus zullen Pieter coach en ik aanwezig zijn!!

    Cobranova - Aris
    Nadat Cobranova een lastig programma heeft afgesloten met een win over de Stars, denk ik dat ze dit zaterdag opnieuw zullen gaan doen. Ik schat Cobranova gewoon hoger in dan de jongens uit Leeuwarden. Die ook nog een klere-eind naar Voorburg moeten rijden.

    Akrides - Hoofddorp
    Hoofddorp is gekweg de enige ploeg die koploper Apollo heeft weten te kloppen. Akrides staat ook hoog op de ranglijst, maar ik verwacht dat Hoofddorp er alles aan gaat doen om te laten zien dat ze wel meekunnen. Toch denk ik dat Akrides aan het langste eind gaat trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jullie aanwezig zijn dit weekend Kees!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Noordkop - Harlemlakers | Noordkop +10
    Westlandstars- Waterland | Waterland +5
    Woodpeckers - Apollo | Apollo +15
    Leiden - Nijkerk | Nijkerk +10
    Cobranova - Aris | Cobranova +30
    Akrides - Hoofddorp | Akrides +5

    BeantwoordenVerwijderen