Labels

maandag 19 november 2012

Spannend weekend! Gemiddeld werden wedstrijden slechts met 3,7 punten verschil gewonnen.




Wat een weekend, wat een weekend! Zes wedstrijden die allen met minder dan 10 punten verschil beslist werden en van deze zes werden er zelfs vijf met minder dan 4 punten verschil gewonnen. Hoe spannend wil je het hebben?
Afgelopen weekend was een goede graadmeter van hoe de U18 Interrayonale competitie in elkaar zit. Weekend op weekend spannende wedstrijden waarin iedereen van elkaar kan winnen. Dit weekend speelde voornamelijk de top ploegen tegen elkaar en de “degradatie” kandidaten tegen elkaar wat in totaal slechts 22 punten verschil opleverde in de resultaten. Spannendste wedstrijd was dan toch de wedstrijden in Leiden tussen BS Leiden en Sparta Nijkerk. Deze wedstrijd was nog onbeslist met slechts 2 seconde te spelen. Ben je benieuwd hoe het de weken hiervoor het de competitie verging dan kun je hier terecht voor de eerdere editie: goo.gl/q06ls

Uiteindelijk was er dit weekend ook nog een zeer motiverend bericht! Voor de wedstrijd van Sparta Nijkerk, het team waar ik coach van ben tegen BS Leiden kwam de team manager van de Leidense ploeg naar mij toe om te vragen of het mijn blog was die hij voor de wedstrijd gelezen had! Altijd leuk om feedback te krijgen op je werk en al helemaal als het positieve feedback is! Voor de komende week weer voldoende inspiratie en motivatie dus voor het schrijven van U18 Interrayonale blog.

Uitslagen van het afgelopen weekend

Tweets

Terugblik TOP-wedstrijden

Woodpeckers – BC Apollo (58-68)
Vorige week zei ik te verwachten dat dit geen echte wedstrijd zou gaan worden maar gelukkig kon Woodpeckers mij het ongelijk bewijzen en er een echte wedstrijd van maken de eerste drie kwarten. Waarschijnlijk zal Woodpeckers dit hebben kunnen bewerkstelligen door hun goede defense (3e in competitie) en de vele offensive rebounds die ze pakken. BC Apollo aan de andere kant leek de eerste drie kwarten niet te klikken en mede daardoor kon Woodpeckers in de wedstrijd blijven. Uiteindelijk wist Apollo toch orde op zaken te stellen en de winst met 10 punten verschil mee naar Amsterdam te nemen. Toch de complimenten voor Woodpeckers die Apollo ver onder hun normale niveau heeft kunnen houden.

BS Leiden – Sparta Nijkerk (76-78)
De wedstrijd van de week was vooraf gezien BS Leiden tegen Sparta Nijkerk en beide teams stelde uiteindelijk in de half uur later begonnen wedstrijd niet teleur. In deze wedstrijd met zeer hoge schotpercentages aan beide kanten ging het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Geen van beide teams heeft in deze wedstrijd niet met meer dan zes punten voor gestaan. Beide teams hadden aan het eind van de wedstrijd personele problemen (BS Leiden 1 speler geblesseerd, 1 speler onwel en bij Sparta Nijkerk een bepalende speler met 5 fouten.) Sparta was uiteindelijk degene die het in het 4e kwart het hoofd het koelst kon houden door eerst terug te komen van vijf punten achter om vervolgens uit te lopen tot zes punten voorsprong. BS Leiden wist in de laatste twee minuten dit verschil nog terug te brengen tot twee punten verschil maar met 11 seconden en balbezit voor Sparta Nijkerk was de overgebleven tijd te weinig om nog het laatste stukje terug te halen. Na een sportieve, spannende en enerverende wedstrijd trok Sparta Nijkerk aan het langste eind en stopt het een losing streak van twee wedstrijden.

Hoeveel voorspellingen had ik goed?

BV Noordkop +20 | BV Noordkop +2
Westland Stars +4 | Westland Stars +3
BC Apollo +15 | BC Apollo +10
BS Leiden +10 | Sparta Nijkerk +2
CobraNova +20 | CobraNova +2
VBC Akrides +10 | VBC Akrides +2

Dit weekend was een goed weekend voor mijn voorspellingen. Uiteindelijk vijf van de zes wedstrijden de goede winnaar gekozen enkel had ik van de meeste wedstrijden wel verwacht dat de uiteindelijke winnaar overtuigender zou winnen dan er gedaan werd. Benieuwd of deze voorspellingen mij de #1 plaats voor dit weekend op gaat leveren.

Stand


Powerrankings week 9


1    BC Apollo

Ik blijf het zeggen! BC Apollo is op dit moment gewoonweg een klasse beter dan de rest van de competitie! Ze winnen gemiddeld hun wedstrijden 6 punten MEER dan het 2e beste team doet, Akrides. Apollo wint gemiddeld met 24 punten verschil. Dit weekend heeft Woodpeckers laten zien dat elk van de zes top-ploegen een goede wedstrijd tegen de Amsterdammers neer kunnen zetten maar GEEN van de top-ploegen is het nog gelukt om te winnen van Apollo. BV Hoofddorp (8e) is tot nu toe het enige team dat wist te winnen van Apollo en tegen de top-7 hebben ze momenteel een record van 3-0. Totdat BC Apollo haar eerste verlies tegen een Top-ploeg leid blijf ik zeggen dat ze een klasse beter zijn dan de rest. 
2     
      VBC Akrides

VBC Akrides, de best of the rest? Voor het moment wel! Akrides is momenteel de beste aanvallende ploeg en na Amsterdam de beste verdedigende ploeg, al heeft dat enigszins te maken met de thuiswedstrijden waar ze verdedigend gemiddeld 12,1 punten per wedstrijd tegenkrijgen ten opzichte van de uit wedstrijden. Met de uitwedstrijden tegen Westland Stars (12e), Waterland (13e) en Woodpeckers (6e) zijn ze op vreemd terrein nog niet geheel getest. De enige uitwedstrijd tegen een hoger genoteerd team resulteerde in de enige verliespartij van het nog prille seizoen. In de komende 5 wedstrijden zullen ze wederom 3 maal thuis aan mogen treden dus het zal nog even duren voor we precies weten hoe Akrides buiten IJmuiden is.
3    
      BS Leiden

Hoewel Leiden in haar wedstrijden nooit echt met overtuigende verschillen heeft kunnen winnen blijkt dit weekend maar weer eens hoe goed dit team werkelijk is! Van de #1 optie tot waarschijnlijk de 9e a 10e man is het team sterk en zijn de spelers goed inzetbaar. Uiteindelijk zal dit de Leidenaren een voordeel geven mochten er gedurende het seizoen nog blessures komen. Hoewel defense (nog) niet het sterke punt van Leiden is zal de aanval en vooral de lengte en het atletisch vermogen van sommige van haar spelers een duidelijk wapen gaan worden in deze competitie.

4   Woodpeckers

Woodpeckers verloor dit weekend welliswaar van BC Apollo maar toch blijven ze op de 4e positie in de powerrankings staan. Van de drie top ploegen die tegen BC Apollo hebben gespeeld tot nu toe heeft Woodpeckers het t beste ervan af gebracht. De defense die Woodpeckers speelt (3e) is beter dan lijkt en zal in de komende weken zeker een aantal teams nog een probleem gaan geven. Als je dan ook nog veel aanvallende rebounds pakt dan maak je ook het aanvallende gedeelte makkelijker voor jezelf.
5    
      Sparta Nijkerk (+1)

Na 2 verlies partijen waarvan vooral de tweede zeer teleurstellend was weet Sparta Nijkerk zich uit bij BS Leiden goed te herpakken en de weg naar boven weer in te slaan. De komende weken wachten nog de belangrijke wedstrijden tegen BV Noordkop en VBC Akrides en hierna kunnen we definitief bekijken of Sparta Nijkerk tot de top behoord.

De rest van de competitie

Opvallend in de competitie is vooral dat er min of meer 7 top ploegen zijn (momenteel) die nog meestrijden om de landstitel in de U18 Interrayonale competitie. Hierna zit het ongelukkige BV Hoofddorp (middenmoot) met hieronder een aantal ploegen die gerekend kunnen worden tot de degradatie kandidaten van de competitie. De enige twee ploegen die nog geen hele duidelijke notering hebben in een van deze categorieen zijn CobraNova en Harlemlakers. Beide ploegen zijn qua uitslagen nogal wispelturig en in de komende weken zal blijken in welke categorie ze thuishoren.

Het is interessant om te zien wat er de komende 2 weken gaat gebeuren in de competitie. Theoretisch gezien zou over twee weken zelfs de huidige nummer zeven op de tweede plaats staan en tussen plaats 1 en 7 kunnen nog allerlei verschuivingen plaatsvinden in slechts twee weken tijd.

Stats in de competitie


TOP-Wedstrijden komend weekend

De Wit-Grasshoppers – BV Noordkop
Grasshoppers komt dit weekend na een weekje rust weer in actie en mag dit meteen doen tegen een hoger genoteerd team in BV Noordkop (5e). Grasshoppers zal een thuiswedstrijd spelen en zal hopen de winst binnen te halen. In de thuiswedstrijden dit seizoen gingen de Katwijkers 2-2 en beide verliespartijen kwamen tegen top-ploegen. Aan de andere kant heeft BV Noordkop in uitwedstrijden ook 2-2 gespeeld en werd er ook van enkel top-ploegen verloren. Dit laat maar zien dat dit een wedstrijd is die eigenlijk alle kanten op kan gaan. Uiteindelijk zal volgens mij het verschil gemaakt worden in het huidige vertrouwen dat beide partijen hebben. Waar BV Noordkop de laatste 5 wedstrijden 5-0 ging was het voor Grasshoppers minder rooskleuring met een record van slechts 1-3 (5e wedstrijd tegen Aris ging niet door). Deze wedstrijd zal naar mijn inziens niet met meer dan 10 punten verschil eindigen.

BC Apollo – BS Leiden

BC Apollo is een klasse apart in mijn ogen zoals ik eerder al zei maar aan de andere kant hebben we BS Leiden dat van de teams die ik tot nu toe zelf gezien heb zeker de beste is. Ploegen als Grasshoppers en Woodpeckers konden het verschil rond de 10 punten houden en aangezien ik dus inschat dat BS Leiden een hoger niveau heeft dan beide teams verwacht ik dat dit de eerste echte test zal worden voor BC Apollo. Helaas voor BS Leiden speelt BC Apollo thuis waar ze nog een klein beetje beter zijn en dus verwacht ik een klein verschil in het voordeel van de Amsterdammers uiteindelijk. Hopelijk kan BS Leiden er een echte wedstrijd van maken, mochten de schoten bij BC Apollo niet vallen dan kan er nog wel eens een onverwachte uitslag uitkomen.


U18 Interrayonaal voorspeld!

Wat zijn jouw verwachtingen van komend weekend? Doe je voorspelling via onze facebook pagina! EEN pagina voor alle Interrayonale U18 spelers en coaches.


De voorspellingen van afgelopen week

Deze week helaas wat minder voorspellingen binnengekregen maar voor mij persoonlijk maakt het weinig uit! Ik ga vrolijk door met mijn voorspellingen en zie het maar als de competitie die bang voor mij is! Denk je toch beter te kunnen voorspellen dan ik? Stuur je voorspellingen snel in voor komend weekend!

De puntentelling
·         Winnaar goed geraden 5 punten
·         Verschil goed geraden (precies) 10 punten
·         Verschil binnen de 5 punten geraden 3 punten
·         Verschil binnen de 10 punten geraden 1 punt

Coach Patrick (Sparta Nijkerk) 32 punten
BV Noordkop +20 | 5 punten
Westland Stars +4 | 8 punten
BC Apollo +15 | 8 punten
BS Leiden +10 | 0 punten
CobraNova +20 | 5 punten
VBC Akrides +10 | 6 punten


Kees van den Burg (Speler Grasshoppers) 42 punten
Noordkop - Harlemlakers Noordkop +10 | 8 punten
Westlandstars- Waterland Waterland +5 | 8 punten
Woodpeckers - Apollo Woodpeckers +12 | 0 punten
Leiden - Nijkerk Nijkerk +10 | 6 punten
Cobranova - Aris Cobranova +22 | 5 punten
Akrides - Hoofddorp Akrides +1 |15 punten

Lars Wester (Speler Akrides) 35 punten

Noordkop - Harlemlakers | Noordkop +10 | 8 punten
Westlandstars- Waterland | Waterland +5 | 0 punten
Woodpeckers - Apollo | Apollo +15 | 8 punten
Leiden - Nijkerk | Nijkerk +10 | 6 punten
Cobranova - Aris | Cobranova +30 | 5 punten
Akrides - Hoofddorp | Akrides +5 | 8 punten

Tussenstand

Uiteindelijk heb ik dus niet de voorspellingen kunnen winnen en ben ik zelfs als laatste geindigd. Helaas! Gelukkig heb ik er wel inmiddels al 4 rondes opzitten en zo zullen mijn gemiddeldes (waarop uiteindelijk geoordeeld word) niet zo snel dalen als bij de andere zal kunnen. Voor komende week een nieuw doel, Kees van den Burg. Gefeliciteerd met je (momentele) eerste plaats.

Kees van den Burg 66 punten (33 punten per ronde, 2 ronde gespeeld)
Lars Wester 91 punten (30.3 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)
Coach Patrick 109 punten (27.3 punten per ronde, 4 rondes gespeeld)
Coach Barnhoorn 68 punten (22.6 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)
Zaki Sufi 50 punten (50 punten per ronde, 1 ronde gespeeld)

Voorspellingen komend weekend

Coach Patrick (Sparta Nijkerk)
BV Noordkop +5
VBC Akrides +15
BC Apollo +7
Woodpeckers +35
BV Hoofddorp +20
CobraNova +10

Durf jij ook je voorspelling te geven en wil je bovendien meespelen voor dat vette NBA Jersey wat ik verloot aan diegene die mij weet te verslaan? Stuur dan jouw uitslagen als comment op deze blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten