Labels

woensdag 4 juni 2014

Eerst maar eens een rondleiding


Eerst maar eens een rondleiding

Inmiddels zitten we op onze 2e volledige en 3e niet volledige dag van onze vakantie in Delray Beach, FL. Omdat ik weet dat veel van jullie benieuwd zijn waar we precies in florida zijn, maar tegelijkertijd waarschijnlijk te lui zijn om google maps te openen heb ik de moeite maar genomen..
Zoals je ziet is Delray beach (zoals de naam al zegt) gelegen aan de Atlantische oceaan en ligt het ongeveer op 50 minuten rijden van Miami. Delray Beach kent 64.095 (2006) bewoners. Het is dus ongeveer half zo groot als Amersfoort.



Nu naar mijn stage/thesis/werk- plek.. Elev8 Sports Institute. Elev8 is een prep school waar ze talenten voorbereiden op hun college tijd. Het is hierbij de bedoeling dat door intensieve training de spelers beter worden zodat ze toegelaten kunnen worden op goede D1 scholen. Dit doen ze voor de sporten Lacrosse, Honkbal en Basketbal. In de paar dagen dat we hier zijn hebben we dus al kennis mogen maken met diverse spelers die bij goede colleges spelen waaronder de catcher van de Miami Hurricanes (4de beste team in Baseball landelijk) Carlos Diaz (http://www.hurricanesports.com/ViewArticle.dbml?ATCLID=209261668), Baylor Senior Guard Brady Heslip (http://www.baylorbears.com/sports/m-baskbl/mtt/brady_heslip_714885.html). Laatst genoemde is de 7e beste 3 puntsschutter uit de historie van de NCAA en geloof me dat hij hier tijdens de trainingen die we gekeken hebben rustig 7/8 contested 3 punters achter elkaar erin knalt. Daarnaast staat ook Isiah Armwood op het veld, speelde vorig jaar voor George Washington University en heeft gisteren een workout gehad met de Miami Heat. Heel leuk volk om mee te mogen associĆ«ren op dit moment. Leon mag morgen met deze groep college spelers meespelen (waarvan een aantal speelt voor NBA summer league invites) dus ik ben erg benieuwd hoe onze Nederlandse U23 MVP zich staande zal houden tegen deze ZEER GOEDE college spelers.

Dit is natuurlijk pas het topje van de ijsberg qua spelers die we hebben gezien en ontmoet. Maargoed wat verwacht je als je topcoaches als Cody Toppert (professioneel gespeeld in Europa voor 5 teams, D1 gespeeld) en Ganon Baker hebt (persoonlijk coach van veel NBA spelers en D1 spelers). We zijn erg benieuwd wat we de komende dagen/weken nog tegen zullen gaan komen.

Nu voor de virtuele rondleiding van het terrein waarop we zitten! 


De vooringang van Elev8 sports institute, op de achtergrond zie je 1 van beide gebouwen met dorm rooms voor de studenten en werknemers. 





Links de afstanden naar alle grote baseball stadions (Baseball is nog steeds de grootste expertise van Elev8. Ze hebben meer dan 80 MLB spelers voortgebracht). Rechts, om je een idee te geven de auto's waarin hier gereden word. Ietsjes anders dan mijn Toyota Aygo. 



Linksbovenin het andere gebouw waar ook dorms zitten maar ook alle kantoren en de cafetaria. Rechts vanaf de zelfde parkeerplaats genomen (alleen de andere kant op) het Baseball park. Onder zie je vanaf de andere kant hetzelfde gebouw. Hier hebben we een buiten eet plaats en een outdoor basketbal veldje. 



Links zie je van achter ook het kunstgras honkbal veld wat ze hebben, rechts een impressie van de dormrooms (vanaf buiten).







Paar foto's van de dormrooms. Er zitten in elke dorm 3 kamers en 2 badkamers. Ik heb er express geen foto's van onze kamer bijgezet aangezien je je wel kan voorstellen hoe onze kamer er na 2 dagen uitziet. 




Daarnaast hebben ze ook op 5 minuten rijden een eigen Gym. Geloof me of niet.. deze gym is oud is momenteel zijn ze voor 10M bezig dit te gaan renoveren.

Dat was dan even de korte rondleiding van ons avontuur bij Elev8 sports institute.. Voor alle mensen die van plan zijn naar Amerika te reizen heb ik nog het volgende advies.. Alles is zoeter dan zoet.. Neem nou bijvoorbeeld onderstaande Lemonade met echt fruit erin (14%). Denk je dat is gezond, moet lekker zijn maar bij controle blijkt dat in elke 250ml 26 gram suiker zit.. Koud nog wel te drinken, warm helaas niet..



Speciaal voor Vincent.. De foto's van onze huurauto..







1 opmerking:

  1. Leukkk!!! Ik weet weliswaar helemaal niks van al die spelers en events hahah. Maar vind het superleuk voor jou. Geniet van je welverdiende vakantie! =) x

    BeantwoordenVerwijderen