Labels

dinsdag 22 maart 2016

NBA Fantasy: NBA begint opnieuw na schandaal!

We wisten natuurlijk dat het allemaal wat handen in de aarde zou hebben, het overnieuw starten van de NBA maar toch wisten we tevens dat het moest gebeuren.

In het jaar 2015-2016 werden er records gebroken, een heleboel zelfs. Stephen Curry vestigde voor het derde seizoen op rij een record aantal driepunters en de Golden State Warriors wisten het record te pakken voor beste seizoen door 72 wedstrijden te winnen dat jaar. Daarnaast hadden we het break-out seizoen van Kawhi Leonard, Damian Lillard die in Februari helemaal los ging en nog veel meer dingen die het 2015-2016 seizoen tot een memorabele maakte. Echter zat er ook een schaduwkant aan dit mooie seizoen.

Na een lang onderzoek van de FBI bleek tegen het eind van het seizoen, nog voor de playoffs begonnen waren dat de eigenaren massaal met zijn allen afspraken gemaakt hadden over wedstrijden, kampioenschappen en meer waar ze vervolgens gretig hun geld op inzetten. Hoe lang dit schandaal precies bezig is heeft de FBI nog niet naar buiten gebracht maar dat dit aangepakt moest worden was wel duidelijk.

Waar waarschijnlijk oud commissioner David Stern dit onder het tapijt geschoven zou hebben is het de nieuwe commissioner die eigenlijk sinds het Sterling incident niet meer bang is om grote beslissingen te nemen. Zo ook de beslissing die hij op 23 April 2016 nam.

Op 26 April werd besloten dat alle eigenaren verwijderd zouden worden, daarnaast konden ook alle GM's hun spullen pakken en alle spelers werden verlost uit hun contract. Er kon immers niet met zekerheid gezegd worden of er ook tijdens trades in het verleden deals gemaakt zijn waar uiteindelijk weer geld op in gezet is door de eigenaren. Tevens werden de playoffs gecanceld, het 2015-2016 seizoen uit de boeken gehaald en zou er een fantasy draft gehouden worden zodra de nieuwe eigenaren van de 30 teams bekend waren.

Niemand was blijer dan LeBron James, die het lastig achtte om de Golden State Warriors of San Antonio Spurs te verslaan in de playoffs en uiteraard kwam er aan de andere kant veel geklaag van Steph Curry en Klay Thompson die in hun hoofd bezig waren aan een dynasty met de Golden State Warriors die nu niet alleen abrupt ophield maar tevens waren ze helemaal niet zeker of ze het komende seizoen wel bij hetzelfde team zouden gaan spelen. Die eerste maanden na April was er sowieso chaos bij de spelers. Stel je eens voor dat je te horen krijgt met 350 spelers dat je wellicht allemaal moet gaan verhuizen het komende seizoen en helemaal opnieuw mag beginnen?

Op 24 Juni, de dag dat de NBA opnieuw verdeeld zou gaan worden was het al een stuk rustiger bij de NBA spelers. Iedereen had inmiddels een aantal maanden gehad om aan het idee van een nieuw team te wennen en er waren via E-bay veilingen 30 nieuwe eigenaren gevonden voor de teams. De NBA had meer dan 3 miljard verdiend met de verkoop van de 30 teams die ze in handen hadden gekregen na het ontslag van 30 eigenaren (ze zijn uit hun functie gezet na de fraude). Daarnaast hadden ze vanavond een super event waarbij verwacht werd dat er alleen al 350 miljoen Amerikanen zouden gaan kijken.

De 2016 Superdraft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten