Labels

dinsdag 22 maart 2016

NBA FANTASY: Winnaars en verliezers van de draft?

Het is pas slechts een dag geleden dat de "nieuwe" NBA zich vormde en de spelers zullen amper hun oude huis verlaten hebben om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen in hun nieuwe stad of de NBA powerrankings draaien op volle toeren.

Wie heeft nou eigenlijk deze draft gewonnen? Van welke teams kunnen we verwachten dat ze het goed gaan doen in het komende seizoen?

We hebben de ESPN Powerrankings er even bijgepakt voor je.

Top-5:

1 Orlando   Davis Walker Gay
2 Memphis Curry McCollum  Gobert
3 Minnesota Wade Howard Kanter
4 Chicago Cousins Parker Faried
5 Indiana Westbrook Hayward Favors

De grootste kanshebbers op de titel in 2015-2016 zijn de bovenstaande 5 teams. Al deze teams hebben praktisch gezien 3 sterren die goed verdeeld zijn over de verschillende posities, waarbij we moeten zeggen dat Orlando de absolute favoriet is voor de titel. Ze hebben de beste big-men in de NBA in Amthony Davis en hebben daaromheen een goed scorende point in Walker en tevens een wingscorer in Gay. De vraag is alleen of de defense van Anthony Davis genoeg gaat zijn om de enigzins mindere verdedigende capaciteiten van zowel Walker als Gay te compenseren. Nummer 2 was de #1 pick in de draft Memphis. Omdat ze Thompson niet konden halen (die was immers al in de eerste ronde gekozen) hebben ze de keuze gemaakt om CJ MCcollum de nieuwe Splash brother te maken. Ze proberen duidelijk hetgeen wat er in Golden State stond na te maken. Daarnaast hebben ze een fantastische verdedigende center in Rudy Gobert om de paint te beschermen. Nummer 3 in de Powerrankings is Minnesota ookal zal dat wel gaan samenhangen met de health van zowel Wade als Howard. Mochten die beide het gehele seizoen blessurevrij blijven dan hebben ze een goede kans om in de playoffs hoge ogen te gaan gooien. De overige teams in de top-5 zijn Chicago en Indiana die beide een goede balans hebben bij hun drie beste spelers.

Playoff kandidaten:

New York  Anthony Beal Thad Young
Boston Durant Bradley Collison
San Antonio Drummond Bledsoe Barnes
Miami LeBron Jackson Ibaka
Lakers Paul Towns Matthews
Washington Butler Lopez Rubio
Phoenix Griffin Knight Wiggins
Charlotte George Millsap Batum
Clippers Irving Bosh Evans
Golden State Lowry Gasol Harris
Houston    Love Rose Okafor

Meest opvallende in deze teams en iets wat we dit seizoen nauwlettend in de gaten gaan houden zijn de teams van supersterren Anthony, James en Durant. Waar Anthony in New York bleef en dit seizoen beduidend meer hulp heeft dan voorgaande seizoenen verruilde James zijn Cleveland wederom voor Miami (samen met Reggie Jackson, waarvan we ons afvragen of hij goed genoeg is als 2e optie en Sege Ibaka) en Durant vormt een blok in Boston samen met Avery Bradley en Darren Collison, wat beduidend minder is dan zijn teamgenoten in Oklahoma.

Eigenlijk is het heel simpel. Van de in totaal 16 teams hierboven kunnen ze bijna allemaal de bovenste plek pakken. De teams liggen door de nieuwe draft zo dicht bij elkaar dat uiteindelijk blessures, coaching beslissingen en eventuele trades het verschil zullen gaan maken.

De rest van de NBA:

17 Oklahoma Leonard Iguodala Mudiay
18 New Orleans Duncan Conley Gortat
19 Utah Whiteside Vucevic Parsons
20 Portland Lillard Randolph Ellis
21 Detroit Wall Monroe MKG
22 Milwaukee Thompson Porzingis Clarkson
23 Sacremento Horford Crowder Ginobili
24 Brooklyn Dray Green Joe Johnson JR Smith
25 Denver Aldridge Al Jefferson Bryant
26 Philadelphia Derozan Valuncianes Holiday
27 Atlanta  Gasol Thomas Nene
28 Cleveland Harden Gallinari Thompson
29 Dallas Nowitzki Antetokoumpo Deron Williams
30 Toronto Jordan Dragic Teague

Geen opmerkingen:

Een reactie posten