Labels

zaterdag 6 november 2010

NBA Week 2

NBA Week 2

Na 2 weken NBA Basketball zijn er nog steeds drie ongeslagen teams namelijk: Los Angeles Lakers (6-0), Atlanta Hawks (6-0) en New Orleans Hornets (5-0). De Lakers waren te verwachten aangezien ze de regerend kampioen zijn. De Hawks zijn enigszins verassend maar kijkende naar hun schema is het ook goed te verklaren maar vooral de New Orleans Hornets zijn een grote verassing.

Deze zomer werd bekend dat Chris Paul weg wilde bij de Hornets om voor een titel te kunnen spelen bij een ander team. De Hornets wilde (natuurlijk) Paul niet kwijt en probeerde trades te maken om te laten zien dat ze dat voor hem over hadden. Uiteindelijk werd als grootste aanwinst binnengehaald Trevor Ariza. Een small forward die afgelopen off-season een groot contract tekende bij de Houston Rockets maar daar vooral in de rol die hij kreeg teleurstelde. Het zag er allemaal slecht uit en verwacht werd dat Paul alsnog voor Februari voor een ander team zal spelen. Nu 5 wins later ziet het er allemaal een stuk rooskleuriger uit voor de Hornets. Hoewel de meeste winst partijen kwamen tegen relatief kleine teams werd er gisteren avond gewonnen van de Miami Heat (die toch een van de favorieren zijn). Op de voorpagina van NBA.com hebben ze het vooral over de 19 assists die Chris Paul gaf maar zelf vind ik de man van de wedstrijd Emeka Okafor die met 26 punten en 13 rebounds een groot aandeel had in de zege. Dit zal vooral voor de Miami Heat toch een klap in het gezicht zijn aangezien vele vooraf dachten dat ze eventueel het record van de bulls (72-10) zouden kunnen verbeteren maar dan moet je zeker niet beginnen met 2 verlies partijen in de eerste 6 wedstrijden.

Voor mij is in de eerste weken het altijd leuk om te kijken naar de teams die nog ongeslagen zijn en welk van deze teams het dan het langst vol kan houden. Vele zullen vooraf al gelijk zeggen dat de Lakers de beste papieren hebben aangezien ze de regerend kampioen zijn maar ook Atlanta en New Orleans zijn gedegen ploegen. Een kleine blik op de volgende wedstrijden van deze teams.

Lakers: Portland, Minnesota, @Denver, Phoenix, @Milwaukee, @Detroit, @Minnesota
Hawks: Phoenix, @Orlando, Milwaukee, Utah, Minnesota, @Indiana, Dallas, Boston
Hornets: @Milwaukee, Clippers, Portland, @Dallas, Dallas, Cleveland, @Sacremento

Als ik kijk naar de schema’s van alle drie de teams Dan denk ik dat de Lakers in de komende zeven wedstrijden 2 zware tegenstanders heeft in Portland – Thuis en Denver – Uit. De Hawks hebben al gelijk een hele zware wedstrijd in Orlando – Uit en vervolgens op het eind 2 zware wedstrijden in Dallas en Boston Thuis. New Orleans heeft het makkelijk totaan het stuk dat ze in 3 opeenvolgende wedstrijden tegen Portland – Thuis, Dallas – Uit en Dallas – Thuis moeten.

Mijn voorspellingen:
Lakers ongeslagen tot 8-0
Hawks ongeslagen tot 7-0
Hornets ongeslagen tot 8-0

Toch zou ik de Lakers de beste kans geven om een ongeslagen reeks neer te zetten van 10+

Verder kijk ik met verbazing naar de metermorphose van de Golden State Warriors die met 4-1 op de 3e plaats in de Western Conference staan. Vorig seizoen wisten ze enkel 26 wedstrijden te winnen in het hele seizoen en mede door de nieuwe aanwinst David Lee en vooral het goede spel van Monta Ellis maken dat de Warriors dit seizoen vele malen beter spelen. Dan te bedenken dat Stephen Curry ook nog een aantal wedstrijd gemist heeft door een enkel blessure.

Top Performers deze week:
1. Monta Ellis (31 Pts, 6,5 Rebs, 5,5 Ass, 3 Stl)
2. Dwight Howard (24 Pts, 16 Rebs, 4,5 Blk)
3.Carmelo Anthony 24 Pts, 10 Rebs)
4. Jason Richardson (29,5 Pts, 5,5 Reb)
5. Rudy Gay (26,3 Pts, 6,5 Reb)

De ranking voor MVP is deze week zeer interessant aangezien NBA.com gisteren ook haar rankings publiceerde. Ze hebben van mijn top 5 daadwerkelijk 4 spelers ook in hun top 5 staan echter staat Nowitzki (bij mij 6e) bij hun op de 5e plaats.

Wat ik echter totaal niet snap is dat zij Kobe Bryant op nummer 1 hebben staan (Ik heb Chris Paul door zijn winst op Miami vooral maar anders had hij ook 1e gestaan). Ik zal allereerst toegeven een ultiem Kobe Bryant fan te zijn maar hoe kan je in hemelsnaam eerste staan in een MVP Ranking als je niet eens de beste spelers uit je team bent op dat moment? Op dit moment speelt namelijk Pau Gasol (24,8 pts |10,3 rebs | 4,2 ass) beter dan Bryant (24,7 pts |6,3 rebs |5,2 ass) en speelt Gasol ook nog effiecienter (29,3 tegen 24,8). Hoe kun je dan in hemelsnaam Kobe Bryant op de 1e plaats hebben en Pau Gasol op de 8e plaats? Soms moet je dus NBA.com niet helemaal serieus nemen. Hierbij de rankings!


MVP Rankings na week 2:
1. Chris Paul 71,6 punten
2. Pau Gasol 71,2 punten
3. Monta Ellis 64,9 punten
4. Kobe Bryant 64,4 punten
5. Rajon Rondo 64,2 punten

NBA.com Rankings:
http://www.nba.com/2010/news/features/11/05/race-to-mvp-kobe-bryant/?ls=iref:nbahpt1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten