Labels

zaterdag 20 november 2010

NBA Week 4

NBA Week 4

Deze week werd opgeschikt door het nieuws dat Greg Oden wederom een heel seizoen uit de roulatie zal zijn omdat hij opnieuw microfracture surgery nodig heeft maar dit maal aan zijn andere knie. Waar de een na de ander over elkaar heen valt om te zeggen hoe erg ze het voor deze jongen vinden. In 3 seizoenen heeft Greg Oden 82 wedstrijden kunnen meespelen en dus al twee volledige seizoenen gemist door zijn knie blessures. Hij heeft in zijn wedstrijden nooit een volledig fitte indruk kunnen maken en moest het met weinig minuten stellen. (Waarschijnlijk door het feit dat ze met hem niks wilde forceren). Natuurlijk is het hartstikke zonde dat een #1 pick waarvan vooraf zoveel verwacht werd zo teleursteld en zovaak geblesseerd is. Toch vind ik dat niemand over deze jongen moet zeuren en zich zorgen moet maken om hem. In de 4 jaar dat hij nu in de NBA speelt (dit is zijn 4e seizoen die hij ook gaat missen) speelt hij 1 compleet seizoen aan wedstrijden maar verdient hij ondertussen net onder de $20 miljoen dollar. Hoe kun je daar nou medelijden mee hebben? Die jongen is miljonair geworden zonder ook maar een compleet seizoen te spelen. Ik neem graag 3 jaar aan blessures over als ik er $20 miljoen voor krijg!

Deze week moest ik ook erg lachen om LeBron James die Oden toch even beterschap wilde wensen via Twitter:

Man i seriously feel for Greg Olden! Keep your head up man and put all faith in the man above. Best of luck about 3 hours ago via web


Is dat gewoon een typfoutje of een bewust iets?

Het verhaal van deze week zijn denk ik de San Antonio Spurs die na een jaar van afwezigheid (en vele blessures bij Tony Parker en Manu Ginobili) weer helemaal terug zijn en momenteel de 2e plek in de Western Conference bekleden. Waar Tim Duncan over zijn top heen is wordt dat gecompenseerd door betere productie van Tony Parker, Manu Ginobili en vooral Richard Jefferson die eindelijk weer goed speelt. Laatst genoemde scoort dit jaar 4 punten per wedstrijd meer in hetzelfde aantal minuten terwijl ook nog eens al zijn schotpercentages vele malen beter zijn dan vorig jaar. Ik verwacht uiteindelijk niet dat de Spurs zo goed blijven spelen als ze momenteel doen want met een totaal van 5 rotatie spelers die dertig jaar of ouder zijn kun je nou eenmaal in een seizoen van 82 wedstrijden blessures gaan verwachten. Als dan ook nog eens drie van je vier beste spelers tot die groep behoren dan kun je niet verwachten dat je dit een heel seizoen vol houd. Toch schat ik de Spurs (mits blessurevrij) als een van de grootste concurrenten in de West voor de Los Angeles Lakers.

Natuurlijk moeten we ook nog even vermelden dat Tim Duncan door zijn 19 punten gisteren tegen Utah de meest scorende San Antonio Spur allertijden is. Hij passeerde hiermee David Robinson (waarmee hij nog een aantal seizoenen samen speelde).

Tegenwoordig lijkt iedereen al snel overtuigd van dingen en beginnen er nu al geluiden te komen dat Chris Paul MVP moet worden en dat de New Orleans Hornets een van de beste teams uit de NBA is. Natuurlijk hebben ze een extreem goede eerste 10 wedstrijden gespeeld (9-1) maar ik verwacht NIET dat ze dit een heel seizoen vol kunnen houden. Omdat ze natuurlijk de verassing van de NBA zijn zullen we ze de komende weken met wat meer oog volgen. Zal het doorgaan zoals ze nu bezig zijn of zullen ze net zo afzakken als de Atlanta Hawks? (6-0 begin en daarna 2-4). De komende week hebben ze een roadtrip van vier wedstrijden gepland staan namelijk: @SAC, @LAC, @UTH, @POR. Ik verwacht persoonlijk dat hier waarschijnlijk 2 verlies partijen uit voort zullen komen tegen de laatste twee teams. Mocht ik hiermee fout zitten dan zal ik volgende week met een extra lange review komen van de New Orleans Hornets succes!

Top Performers deze week:

1. Chris Bosh (27,5 Pts, 10 Rebs)
Eindelijk een goede week voor Chris Bosh. Waar vele begonnen te twijfelen aan hem heeft hij toch laten zien waarom hij een Superster is.

2. Dirk Nowitzki (30 Pts, 9 Rebs)
Goede week voor Nowitzki. Niets minder dan verwacht eigenlijk.

3. Tim Duncan (17,5 Pts, 16 Rebs)
Speelt op zijn 34e nog een goed niveau en is nu de alltime scoring leader van de Spurs.

4. Kobe Bryant (29 Pts, 8 Rebs)
Begint steeds beter te spelen na een slecht begin van het seizoen.

5. Michael Beasley (29 Pts, 7 Rebs)
Na zijn move van Miami naar Minnesota begin Beasley eindelijk wat van de verwachte potentie te laten zien.


Afgelopen week stonden er drie opvallende namen in de top 5 van mijn wekelijkse MVP rankings namelijk Pau Gasol, Russell Westbrook en Paul Millsap. Wat hebben deze drie spelers als overeenkomst? Volgens vele zijn ze de 2e optie in hun team. Kobe Bryant, Deron Williams en Kevin Durant zijn volgens velen de 1e optie voor hun teams. Toch staan deze drie spelers in de top 5 en ontving ik daar veel kritiek op. Gelukkig werd gisteren andermaal mijn gelijk getoond. In Boston speelde de Celtics tegen de Thunder die het moesten doen zonder Kevin Durant (1ste optie) en Jeff Green (3e optie). Russell Westbrook scoorde 31 punten en pakte 4 rebounds en 6 assists EN de Oklahoma City Thunder wonnen IN Boston.

MVP Rankings Week 3
1. Pau Gasol (#1) – 80,3
2. Chris Paul (#2) – 76,0
3. Kobe Bryant (#11) – 72,6
4. Rajon Rondo (#5) – 71,9
5. Russell Westbrook (#4) – 71,0

Out of Ranking: Paul Millsap (#8)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het voor een groot deel met je eens, maar ik vind je reactie echt heel bekrompen en bijna zielig op de situatie rond Oden. Je zegt dit; 'Hoe kun je daar nou medelijden mee hebben? Die jongen is miljonair geworden zonder ook maar een compleet seizoen te spelen. Ik neem graag 3 jaar aan blessures over als ik er $20 miljoen voor krijg!' Waar denk je dat het deze jongen uiteindelijk om gaat? Gehyped sinds high school, een beest in college, toen wist hij allang dat hij miljonair zou worden, maar zou het hem daar om gaan denk je? Hij zou de potentie hebben om een nieuwe Shaq te worden. He was ready to take the league by storm, was een obvious no. 1 pick over Kevin Durant toendertijd. Maar jij hebt geen medelijden met hem omdat hij veel geld verdiend? Dan is het toch nog steeds verschrikkelijk voor hem dat hij niet kan spelen door pech of whatever? Dat hij in ieder geval niet kan proberen aan mensen te laten zien wat hij kan? Als hij dan heel slecht zou spelen en na 6 jaar career-ending injury zou hebben zou het een stuk minder erg zijn, als hij dan het spel van een Kwame Brown zou hebben laten zien. Maar nu krijgt hij geen kans, en dat is zoveel erger dan dat geld verdienen mooi is, dat weet ik wel. Uiteindelijk willen alle spelers in de NBA spelen, het geld erbij is mooi, heel mooi, maar uiteindelijk willen ze spelen en de ster worden en misschien winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tuurlijk is het onzettend erg voor hem, maar bedoel meer te zeggen dat mensen het ook van een andere kant kunnen bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen