Labels

donderdag 2 december 2010

NBA Week 5

NBA Week 5

Zoals je ziet is de 5e editie van de NBA blog niet geheel op tijd maar komt hij dit keer voor het eerst doordeweeks. Natuurlijk kan je wel elke week de blog verwachten en komt hij daarom nu alsnog!

De afgelopen anderhalve week was weer zeer turbulent en spannend te noemen. Gisteren nog wisten de Clippers voor het eerst in 4 seizoenen te winnen van de San Antonio Spurs. Rookie Blake Griffin was met 31 punten, 13 rebounds en 4 assists de grote man van de Los Angeles Clippers.


In de afgelopen weken waren ook de Los Angeles Lakers het gesprek van de dag. Na een begin van 13-2 waarnaar ze 4 opeenvolgende wedstrijd verloren. Ondertussen zijn de Lakers in een week tijd afgezakt van 1ste in de wedstern Conference naar de 4e plaats. Waar het aan heeft gelegen is voor niemand echt duidelijk maar momenteel kunnen we wel stellen dat het niet echt loopt met de LA Lakers. In de komende week zullen hopelijk makkelijkere wedstrijden volgen tegen Sacremento, Washington en Los Angeles, alle 3 op papier wedstrijden die ze moeten kunnen winnen.

Waar de 2-voudig kampioen Lakers het niet goed doen de favoriet Miami Heat het ook zeker niet goed. Momenteel staan ze op 11-8 en lijkt het nog geenzins op het team waar velen van dachten dat ze het Bulls record zouden halen (72-10). Vanavond staat voor de Heat een kraker op het programma waarbij LeBron James terug zal keren naar zijn oude team de Cleveland Cavaliers om te proberen in Cleveland een winst toe te voegen aan het totaal. Waar iedereen hoopt op een goede en spannende basketballwedstrijd ben ik waarschijnlijk de enige die hoopt op een memorabel evenement als in de wedstrijd Detroit-Indiana een paar seizoenen al eens gebeurde. Stiekem hoop ik erop en stiekem gun ik het LeBron James ook wel een beetje. Hij was volgens mij degene die in een uur durende show afgelopen zomer aangaf dat hij het team waar hij 7 jaar voor gespeeld had, het team dat alles voor hem over had, het team dat alles voor hem wilde opgeven, die de spelers die James wilde hebben ook haalde verliet. Dit weekend zullen we ongetwijfeld nog wel even terugkomen op deze wedstrijd wat de uitslag ook is.


Vorige week heb ik beloofd dat ik meer zou schrijven over de San Antonio Spurs als ze zo door bleven gaan. Ik vind dat teams zeker in de spotlights mogen staan als ze zo presteren als de Spurs momenteel doen, zeker als je bedenkt dat vooraf waarschijnlijk niemand het had ingeschat. Ik zal ook gewoon gelijk weer een voorspelling eruit gooien als ik zeg dat de Spurs het wel eens kunnen gaan schoppen tot de NBA Finale. Samen met Utah en Dallas zijn ze momenteel een van de hottest teams uit de NBA (ookal verloren de Spurs vannacht). Natuurlijk kunnen we niet in onze grote glazen bol kijken maar de manier waarop de Spurs de eerste 18 wedstrijden gespeeld hebben (15-3) is ronduit indrukwekkend. Waar iedereen aan het begin dacht dat de Eastern Conference sterker zou zijn door het nieuwe superteam in Miami lijkt het er toch vrij veel op dat de Western Conference de sterkste is momenteel.

MVP Rankings Week 5
1. Deron Williams (NR) 93,2
2. Russell Westbrook (#5) – 91,2
3. Pau Gasol (#1) – 91,0
4. Dwight Howard (NR) – 88,7
5. Dirk Nowitzki (NR) – 88,3

Out of Ranking: Chris Paul (#6), Kobe Bryant (#9), Rajon Rondo (#7)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten