Labels

zondag 5 december 2010

Spannend competitie slot

Spannend Competitie einde

Met nog twee weken voor de boeg moet alles nog bepaald worden in de Jongens onder 16 Rayon competitie. Op dit moment maken nog drie teams eerste worden en moeten deze teams nog een aantal wedstrijden onderling spelen.

Laten we dus eens kijken naar de kansen van de drie genoemde teams. Momenteel is de stand als volgt.

1 MSV basketbal Jongens U16 1 - 9 Gespeeld | 14 punten

2 Binnenland Jongens U16 1 - 7 Gespeeld | 12 Punten

3 BC Shooters Jongens U16 1 - 8 Gespeeld | 10 punten


Voor MSV is het seizoen bijna over en rest enkel nog de uitwedstrijd tegen de BC Shooters in Bunschoten. De thuiswedstrijd wat tevens de openingswedstrijd was werd met een verschil van +9 gewonnen. Deze wedstrijd zal een boeiende wedstrijd worden aangezien het voor MSV een lange reis zal zijn en de wedstrijd ook nog eens op de Vrijdag avond gespeeld gaat worden in plaats van Zaterdag of Zondag. Deze wedstrijd kan echt alle kanten op gaan en hier durf ik echt geen voorspelling aan vast te knopen.

Om eerste te eindigen in de competitie moet MSV zijn wedstrijd tegen BC Shooters winnen en vervolgens hopen dat Binnenland minimaal twee van zijn overige wedstrijden zal verliezen.

Binnenland zal nog 2 wedstrijden moeten spelen en ook moet de wedstrijd van afgelopen weekend (Uit tegen Grasshoppers) nog ingevoerd worden. In de laatste twee wedstrijden zullen ze uit spelen tegen BC Shooters en BV Leiderdorp waarvan laatst genoemde nog steeds wacht op haar eerste winst. Tegen de Shooters won Binnenland eerder dit seizoen al overtuigend +23 maar elke wedstrijd is er een apart. Mijn verwachting is dat Binnenland de uiteindelijke nummer 1 zal worden omdat ze de wedstrijd van Leiderdorp gewoon gemakkelijk gaan winnen en waarschijnlijk een van beide overige wedstrijden zullen winnen.

Om eerste te worden zal Binnenland van zijn overige wedstrijden er twee moeten winnen. Ze zullen dan op doelsaldo eerste eindigen boven MSV of BC Shooters.

BC Shooters heeft momenteel waarschijnlijk het meest interessante scenario. Ze spelen de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk de nummer 1 en nummer 2 en beide wedstrijden worden daarbij thuis gespeeld. Voor de uitspelende ploegen is dit lastig aangezien beide teams meer dan een uur reistijd zullen hebben naar Bunschoten en een van beide wedstrijden ook nog eens op de Vrijdag gespeeld zal worden. De Shooters hebben dit seizoen al bewezen dat met ultiem hard werken wedstrijden gewonnen kunnen worden en met het behalen van een positief record (meer dan de helft van de wedstrijden winnen) is al een doel behaald. Toch zou een extra winstpartij (of twee) bij kunnen dragen aan een zeer goede eerste seizoenshelft.

Wil BC Shooters eerste worden dan zullen ze beide wedstrijden moeten winnen. Ze moeten dan van MSV met minimaal +10 winnen en daarnaast hopen dat Binnenland twee wedstrijden verliest. Ze kunnen ook eerste eindigen als Binnenland maar een wedstrijd verliest maar dan dienen ze de wedstrijd tegen binnenland met +24 winnen.



Het einde beloofd spannend te worden, over twee weken weten we de uitkomst.

Supporters zijn overigens altijd welkom bij onze wedstrijden!

Zaterdag 11-12 om 16:30 in de Kuil in Bunschoten.
Vrijdag 17-12 om 20:30 in de Kuil in Bunschoten.

2 opmerkingen:

  1. Niet zo spannend want Binnenland zal van Grasshoppers gewonnen hebben en ook van Leiderdorp winnen dus dan doet de wedstrijd tegen Shooters er helemaal niet meer toe...

    BeantwoordenVerwijderen