Labels

maandag 27 december 2010

NBA Week 9

NBA Week 9

De vorige weken heb ik veelvuldig aandacht besteed aan de win-streaks in de NBA. Helaas werd deze week ook de laatste streak van de Boston Celtics op 14 winst partijen beeindigd. Betekend dat het deze week tijd wordt voor iets anders en we na 1/3 van het seizoen eens terugblikken op de vorderingen rond de NBA. Ik neem hier alleen een kijkje naar de titelkandidaten van dit seizoen.

Boston Celtics

De Celtics waren vorig seizoen enigszins teleurstellend maar wisten zich toch weer tot de finale door te dringen. Uiteindelijk verloren ze in de 7e wedstrijd van de Los Angeles Lakers en was het seizoen alsnog niet wat ze vooraf gehoopt hadden. Dit seizoen is het tot nu toe helemaal goed allemaal. Ze missen al sinds het begin van het seizoen Kendrick Perkins en hebben het de laatste weken ook nog moeten stellen zonder Rajon Rondo. Vooral de mensen die ze op dit moment hebben op de 4 en 5 positie is zeer indrukwekkend te noemen. Er vanuit gaande dat Rondo weer helemaal normaal terugkomt en er geen problemen onstaan als straks Perkins weer terug is ga ik er vanuit dat de Celtics een goed seizoen zullen draaien en een buitenkansje maken om richting de 70 winstpartijen te gaan. Mijn verwachting is dat ze het seizoen zullen afsluiten met 67-15 .

Miami Heat

Na het tekenen van LeBron James & Chris Bosh en natuurlijk het bij tekenen van Dwyane Wade werd van de Miami Heat verwacht dat ze een poging zouden wagen om het Bulls record van 1995/1996 (72-10) te verbreken. De Bulls begonnen destijds het seizoen 10-2 waarna ze in de volgende 31 wedstrijden maar een keer verloren. De Heat begonnen het seizoen slecht en wisten in de eerste 17 wedstrijden er slechts 9 te winnen en verloren er 8. In deze periode hadden vooral James en Wade moeite om samen te spelen (aangezien ze beide gewend zijn om de bal in hun handen te hebben) en was Chris Bosh helemaal nergens te vinden. Sindsdien spelen ze geweldig goed en wisten van de 15 opvolgende wedstrijden er 14 te winnen. Momenteel winnen ze hun wedstrijden gemiddeld met het grootste verschil en zijn ze verdedigend zeer goed. Mijn verwachting is dat ze het seizoen zullen afsluiten met 65-17 .

Dallas Mavericks

Het verhaal wat hier boven staat geld ook een klein beetje voor de Dallas Mavericks. Hoewel ze vaak tijdens het seizoen zeer goed zijn (en vervolgens in de playoffs slecht spelen) dacht iedereen dat de leeftijd van hun oudere spelers dit seizoen echt naar boven zouden komen. Het tegendeel is toch weer bewezen en de Dallas Mavericks spelen zeer goed. Vooral sterspeler Dirk Nowitzki laat van zich spreken en staat al weken in de top van de MVP Rankings. De verwachting is dat ze het seizoen afsluiten met 65-17.

San Antonio Spurs

De Spurs waren vorig seizoen al minder goed dan de jaren ervoor en ook nog werden ze vroeg in de playoffs uitgeschakeld. Waar velen dachten dat de ouderdom zichtbaar begon te worden lijken de Spurs (Op Duncan na) jonger dan ooit en spelen ze zeer goed. Waar de Spurs er de laatste jaren al om bekend staan dat ze het begin van het seizoen vaak goed spelen om vervolgens het einde van het seizoen hun sterspelers te laten rusten. We hopen dat het dit jaar met een jonger team en breder team beter zal gaan. Mijn verwachting is dat ze het seizoen zullen afsluiten met 62-20.

Los Angeles Lakers

Na een succesvol off-season waarbij ze hun zwaktes aanpakte dacht menig fan dat ze dit seizoen echt heel goed zouden spelen. Helaas gaat het na een sterk begin (13-2) steeds minder goed en staan ze nu op 21-9 (8-7 sindsdien). Het probleem zit hem bij de Lakers vooral in het feit dat ze veel harder moeten werken en elke tegenstander kapot moeten willen maken. De verwachting is dat ze het seizoen afsluiten met 60-22.

Utah Jazz

De Jazz doen het verassend goed na het verlies van sterspeler Carlos Boozer. Ze wisten snel te reageren en haalden Al Jefferson van de Minnesota Timberwolves. Met het betere spel van Deron Williams dit jaar en de difinitieve doorbraak van Paul Millsap gaat het beter dan verwacht. Toch denk ik dat het Utah Jazz team wat er vorig jaar stond beter is en dat de Jazz waarschijnlijk snel minder goed zullen gaan spelen. Mijn verwachting is dat ze het seizoen afsluiten met 55-27.

Orlando Magic

De Magic werd verwacht dat ze zich verbeterde en misschien terug konden komen in de finale. Helaas viel het zwaar tegen en speelde veel van de Magic spelers onder hun maat. Dwight Howard is tot nu toe het grote lichtpunt rond alle dieptepunten. Nu een week na de trades is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren met de Magic. Duidelijk is dat ze nog een aantal spelers nodig hebben die kunnen spelen als Howard te veel fouten maakt. Mijn verwachting is dat ze het seizoen zullen afsluiten met 54-28.

Chicago Bulls

Vooraf zou je ze niet echt zien als titelkandidaat en nog steeds zou ik dat zelf niet zeggen maar tot nu toe doen ze het zeer goed. Carlos Boozer die ook al een aantal wedstrijden mistte speelt tot nu toe redelijk goed maar vooral Derrick Rose doet het geweldig. Helaas hebben ze momenteel nog net een te klein team (Qua rotatie spelers) maar de geruchten gaan dat er gesprekken zijn met Memphis en Charlotte over Stephen Jackson en O.J Mayo. Tot die tijd ben ik nog niet geheel overtuigd van de Bulls maar het lijkt alsof de nieuwe spelers goed hun draai kunnen vinden. Mijn verwachting is dat ze het seizoen zullen afsluiten met 52-30 .

Awards

Deze week zullen we helaas geen MVP Rankings hebben maar wel zullen we alle 6 prijzen bespreken die in het reguliere seizoen uitgedeeld worden. Het gaat hierbij om wie die prijs zou willen als de prijzen op dit moment verdeeld zouden worden.

MVP = Dirk Nowitzki

Het was tot nu toe een battle tussen Dirk Nowitzki en Pau Gasol en na de slechte wedstrijd van Gasol tegen Miami is voor mij duidelijk dat toch Nowitzki van het eerste deel de MVP is. Hij doet het weer extreem goed en zijn Dallas Mavericks zijn 2e in de Western Conference. Met zijn 25 punten / 7 rebounds per wedstrijd is hij de onbetwiste leider van zijn Mavericks en de terechte MVP!

Sixth man of the year = Jason Terry

Hier was het een iets spannendere race tussen drie spelers. Helaas voor Wilson Chandler heeft hij in de helft van de wedstrijden van de New York Knicks gestart waardoor hij helaas niet mee kan dingen voor deze prijs (anders had hij namelijk gewonnen). Het ging dus tussen Jason Terry van de Mavericks en Jamal Crawford van de Hawks. Uiteindelijk ging het voordeel naar de Mavs spelers omdat hij simpelweg betere stats heeft en de Mavericks het beter doen dan de Hawks.

Most Improved player of the year = Kevin Love

Als je in een seizoen tijd van 14 punten en 11 rebounds naar 20 punten en 15 rebounds gaat dan win je deze award met gemak. Love speelt welliswaar 8 minuten meer dan het vorige seizoen maar zijn prestaties zijn ook wel verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Hij heeft een aantal wedstrijden gehad waarbij hij 30+ punten of 25+ rebounds pakte. Hij pakte zelfs een wedstrijd waarin hij het beide tegelijk deed. Puur verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Defensive player of the year = Dwight Howard

Voor de 3e op rij zou Howard DPOTY worden en niemand heeft een rede om te klagen. Howard is 2e in totaal aantal rebounds per wedstrijd achter Kevin Love en als we enkel verdedigende rebounds rekenen staat hij 2e achter Love. Qua Blocked shots staat Howard 4e. De Orlando Magic zijn tevens 5e in punten van de tegenstander. Genoeg redenen om Howard voor de 3e keer Defensive player te maken.

Coach of the year = Gregg Popovich

De Spurs spelen geweldig en laten hun supersterren gemiddeld maar 30 minuten per wedstrijden spelen (De meeste sterren spelen tussen 36-39 minuten per wedstrijd). Als ze het hele seizoen zo door weten te spelen dan zullen ze 21 wedstrijden meer winnen dan vorig jaar. Bovendien staan ze momenteel 1ste in de NBA. Voor hoelang de Spurs dit daadwerkelijk vol kunnen houden is de vraag maar over het eerste deel gezien is hun coach het beste.

Rookie of the Year = Blake Griffin

Moet ik deze keuze daadwerkelijk uitleggen? Als je als Rookie 21 punten en 12 rebounds kan pakken dan is de prijs ROY al bijna van jou! De enige die op dit moment nog een kleine aanspraak maakt op deze prijs is John Wall maar momenteel is deze prijs echt van Blake Griffin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten