Labels

zondag 19 december 2010

Spannende eerste helft komt ten einde

Spannende eerste helft komt ten einde.



De winter is ingetreden en het eerste deel van het Basketball seizoen is afgelopen. Al sinds Mei is BC Shooters bezig met de voorbereidingen op het 2e deel van het seizoen. De eerste helft kan hooguit gezien worden als een goede voorbereidingen want iedereen weet dat de prijzen pas in de 2e helft verdeeld worden.

Vooraf hadden we vastgesteld dat we niet wisten waar het team stond en dat het waarschijnlijk een spannende eerste helft zou worden en alle punten die gepakt konden worden mooi meegenomen waren. Van de tegenstanders wisten we nog bar weinig af op BV Leiderdorp na. Leiderdorp waren we namelijk al tegengekomen op het Pre-Season toernooi in Wijk bij Duurstede en hier beloofde het een spannende wedstrijd te zien die uiteindelijk met 1 punt verloren werd.

Nu 60 wedstrijden later kunnen we concluderen dat er van onze 10 wedstrijden 6 wedstijden gewonnen werden en 4 verloren. Vooral thuis was BC Shooters vrij overtuigend door 4 van de 5 wedstrijden te winnen en dit te doen met gemiddeld 26 punten verschil. Alleen de laatste wedstrijd tegen MSV (de uiteindelijke nummer 1) werd verloren met een minimaal verschil van 2 punten.

De competitie beloofde een spannende te worden en nummers 1 t/m 5 eindigde maar met een verschil van 5 punten uiteindelijk. Waar vooraf inderdaad het doel was om te proberen om wedstrijden “close” te houden en blij te zijn met elk punt moeten we achteraf verassend concluderen dat de jongens van BC Shooters een goede prestatie hebben geleverd door uiteindelijk de 3e plaats vast te stellen. Tot op de laatste dag werd er zelfs aanspraak gemaakt op de 1e plaats maar door het verlies tegen MSV thuis moesten ze het uiteindelijk stellen met de derde plaats.

Op basis van het vertoonde spel een goede einduitslag want MSV en Binnenland lieten duidelijk zien dat zij wilden gaan strijden om de eerste twee plaatsen. Beide teams beschikken over redelijk veel lengte en hebben (althans in de wedstrijden tegen Shooters) goed samenspel laten zien. Uiteindelijk mocht dus in de laatste wedstrijd alsnog MSV zich de terechte nummer een noemen. Naast de eerste drie speelde ook daaronder Grasshoppers en CobraNova op een goed niveau. Helaas voor hun moesten ze het uiteindelijk genoegen nemen met respectievelijk plaats 4 en 5. Enig lelijk eendje was uiteindelijke BV Leiderdorp die uiteindelijk eindigde op 1 punten die ze verkregen door een afgelaste wedstrijd. Ze verloren in de Rayon competitie hun wedstrijden met gemiddeld 32 punten.

Een paar leuke statistieken:
Hoogst gescoorde punten in een wedstrijd 104 punten door BC Shooters thuis tegen BV Leiderdorp.
Minst gescoorde punten in een wedstrijd 29 punten door BV Leiderdorp uit tegen CobraNova.
Grooste verschil in een wedstrijd 65 punten in de wedstrijd BC Shooters – BV Leiderdorp.
Kleinste verschil in een wedstrijd 1 punt in de wedstrijd Grasshoppers – CobraNova.
Best aanvallende ploeg van de competitie – MSV (77,7 punten per wedstrijd)
Slechtste aanvallende ploeg van de competitie – BV Leiderdorp (40,0 punten per wedstrijd)
Best verdedigende ploeg van de competitie – Binnenland (53,0 punten per wedstrijd)
Slechtste verdedigende ploeg van de competitie – BV Leiderdorp (72,4 punten per wedstrijd)



Beste spelers van de competitie:

G – Jan Driessen / MSV Basketball
G – Dennis van der Graaff / CBV Binnenland
F – Youssef El Banque / MSV Basketball
F – Dennis de Jong / Grasshoppers
C – Justin van Vugt / CBV Binnenland

- In dit all 1ste helft team heb ik geen spelers opgenomen van BC Shooters aangezien mijn mening over hun niet geheel objectief is.

Voor de 2e seizoenshelft zullen er waarschijnlijk naast deze 6 teams ook nog een 3-tal teams uit de 1ste klasse erbij komen en een 2e team van Lokomotief (wat zelf eredivisie speelt). Wat er met de competitie precies gebeurd is nog niet geheel bekend maar de hoop is ernaar dat we in een poule van 10 komen om zo een lekker lang en druk 2e seizoenshelft te kunnen spelen. Zoals het er nu uitziet zullen er 10 gelijkwaardige teams staan die allemaal een kans op de final 4 maken.

Voor BC Shooters staat er in ieder geval al een "klein" feestje te wachten bij de coach thuis, een verdienste van de eerste seizoenshelft.

"WE hebben er zin in!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten