Labels

dinsdag 27 november 2012

5 teams op slechts 1 winstpartij van elkaar.


 

Het lijkt elk weekend wel spannender te worden in de Interrayonale U18 competitie, het begint bijna een cliche te worden! Vorige week gaf ik al aan dat er een heel aantal teams op gelijke hoogte met elkaar zouden kunnen komen en uiteindelijk zijn het dus 5 teams (nummers 2 t/m 6) die op slechts 1 winstpartij van elkaar staan en van deze vijf teams staan er vier gelijk op de 3e plaats. Met komende week 2.5 topwedstrijd op het programma zal dit weekend wellicht nog belangrijker en spannender worden dan de afgelopen twee weken al verlopen zijn.

Het afgelopen weekend was overigens ook weer ongekend leuk met twee wedstrijden die met respectievelijk 1 en 2 punten verschil beslist werden.

Heb je de blog van vorige week nog niet gelezen? http://patrickkaas.blogspot.nl/2012/11/spannend-weekend-gemiddeld-werden.html

Uitslagen van het afgelopen weekend


Tweets


Terugblik TOP-wedstrijden

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
De Wit Grasshoppers – BV Noordkop (72-83)

Ik verwachtte persoonlijk een zwaar bevochten wedstrijd die naar mijn mening met een verschil van ongeveer 5 punten naar de heren uit Den Helder zou gaan. Ik moet daarom ook zeggen dat Grasshoppers mij elke week een klein beetje meer begint teleur te stellen! Ik verwachtte aan het begin van het seizoen (in een van mijn eerste blogs) dat Grasshoppers zeker een titelkandidaat zou zijn voor deze competitie. Voor de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk stonden de heren dan ook op een keurige 3-0 maar na de verliespartij in Nijkerk wist Grasshoppers slechts een 1-3 record te behalen (hierin is het verlies tegen Nijkerk niet meegerekend). BV Noordkop is aan de andere kant juist bezig aan een zeer goede reeks en is sinds een aantal weken al een vaste stijger in de powerrankings. Het feit dat ze uiteindelijk in deze wedstrijd weten te winnen met 11 punten verschil zal ze enkel hoger doen stijgen. De vraag die ik mezelf wel stel is hoeveel defense er precies in deze wedstrijd gespeeld is?
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
BC Apollo – BS Leiden (61-60)

De wedstrijd waar in ieder geval ik al een week naar uit keek! Zoals gezegd en geschreven ben ik van mening dat BC Apollo momenteel een maatje te groot is voor deze competitie maar zei ik ook dat ik BS Leiden het dichtst tegen dit niveau aan vind zitten. Ik had blijkbaar helemaal gelijk want Leiden wist het voor BC Apollo heel erg moeilijk te maken.

In het eerste kwart wisten de Leidenaren uit te lopen naar een voorsprong van 18-4. Dit heeft waarschijnlijk ook wel iets te maken gehad met de snelle foutenlast waarin BC Apollo kwam. Voor teams die tegen Apollo willen winnen is dit een belangrijk iets. De Amsterdammers hebben een zeer goede defense maar maken aan de andere kant heel makkelijk fouten, iets wat in de wedstrijd tegen Leiden enigzins tegen ze gebruikt is. Na de run van BS Leiden kwam Amsterdam in het 2e kwart al snel weer terug en bleek deze wedstrijd een echte wedstrijd te zijn. Uiteindelijk was het toch de thuisspelende ploeg BC Apollo die de winst pakte en daarmee hun record naar 9-1 duwde.

Toch heeft Leiden 2 dingen laten zien tijdens deze wedstrijd! Allereerst dat je een goede kans maakt als je BC Apollo in foutenlast weet te brengen maar ook hebben ze laten zien dat de mening die ik over ze had zeker niet overschat was.

Hoeveel voorspellingen had ik goed?

BV Noordkop +5 | BV Noordkop +11
VBC Akrides +15 | VBC Akrides +2
BC Apollo +7 | BC Apollo +2
Woodpeckers +35 | Woodpeckers +39
BV Hoofddorp +20 | Hoofddorp +10
CobraNova +10 | CobraNova +4

Alle 6 de wedstrijden goed geraden al vind ik dat ik met een verschil van in totaal 44 punten er toch vrij veel naast zit. De spannende wedstrijd van Akrides tegen Harlemlakers had ik niet verwacht evenals de wedstrijd van Hoofddorp die slechts met 10 punten gewonnen werd. Hopelijk is het deze week voldoende om een aantal plaatsen te stijgen.



Stand


Powerrankings week 10



1    BC Apollo

      Apollo wist dit weekend de wedstrijd thuis tegen de nummer 2 in de Powerrankings te winnen en blijft daarmee uiteraard de onbetwiste #1 in de powerrankings. Hoewel de defence van de Amsterdammers dit weekend niet werkte zoals hij normaal doet (60 punten tegen, normaal 52) wisten ze toch als winnaar uit de wedstrijd te komen. Met een record van 9-1 zijn ze niet alleen statistisch gezien gewoon een klasse beter dan de rest.


     
   2   BS Leiden

Je zou jezelf afvragen hoe BS Leiden nadat ze in de afgelopen twee wedstrijden hebben verloren nog steeds zo hoog in de power rankings kunnen staan? Beide wedstrijden werden gespeeld tegen teams uit de bovenste regione en beide keren werd er met een minimaal verschil verloren maar wisten de Leidenaren WEL heel veel indruk te maken. In de volgende 4 wedstrijden speelt Leiden drie toppers (Noordkop, Akrides en Woodpeckers) en als ze echt zo goed zijn als ik ze nu inschat dan moeten ze er toch minimaal 2/3 kunnen pakken.

3    
      VBC Akrides

Akrides is niet het eerste team wat erachter komt dat Harlemlakers met al haar spelers een veel beter team is dan de stand nu suggereert. Hoewel de overwinning op de Amsterdammers niet geheel overtuigend was is het toch weer een overwinning en moet er inmiddels al een aantal weken zeer sterk rekening gehouden worden met Akrides. Komend weekend spelen ze tegen Grasshoppers, een team wat enigzins een test zal worden maar wat eigenlijk ook geen echte wedstrijd zou moeten zijn.

4   Noordkop
     
      In de eerste powerrankings die een 4 tal weken geleden werd gepresenteerd stond BV Noordkop slechts op de 8e plaats. Inmiddels vier weken verder zijn ze ook al vier plaatsen gestegen. BV Noordkop is na Apollo, Akrides en Sparta het sterkste team van de competitie (statistisch gezien) en laten de heren uit Den Helder nou net dit weekend een thuiswedstrijd spelen tegen Sparta Nijkerk! Afgelopen week werden er in Den Helder in elk geval goede zaken gedaan door op VRIJDAG (wat altijd lastig is) te winnen van Grasshoppers in Katwijk. Kunnen ze hun tocht naar boven doorzetten?

5    Woodpeckers
     
Er valt deze week eigenlijk heel weinig te vertellen over Woodpeckers! In de wedstrijd tegen Aris hebben ze hun sportieve plicht volbracht door de winst te pakken met overtuigende cijfers, iets wat de gehele top van de competitie doet. De komende drie wedstrijden zijn allen wedstrijden tegen teams die zich boven hun bevinden dus zullen alle 8 spelers zich 100% moeten gaan geven om ook de komende weken zonder al te veel schade door te komen. Toch verwacht ik meer verliespartijen dan winstpartijen voor Woodpeckers.


De rest van de competitie

Waar in eerder al zei dat mijn mening over Grasshoppers met de week lichtelijk naar beneden bijgesteld moet worden is er ook nog een andere “top” ploeg die nog niet genoemd is in de power rankings. Laten we hopen dat hun spel dit weekend in elk geval weer een plaats in de top-5 oplevert.


Stats in de competitie



Wedstrijden komend weekend



TOP-Wedstrijden komend weekend

BV Noordkop – Sparta Nijkerk

Als we de statistieken mogen geloven dan is Sparta Nijkerk zowel aanvallend als verdedigend net iets beter dan BV Noordkop al is het verschil zeer gering. Dat maakt uiteindelijk het voorspellen van deze wedstrijd nog iets moeilijker aangezien BV Noordkop thuis speelt en een reis naar Den Helder vanuit Nijkerk al gauw 1.5 tot 2 uur in beslag zal nemen. Zal Sparta laten zien dat ze de (statistisch) betere ploeg zijn of zal de autoreis en het thuisvoordeel van BV Noordkop genoeg zijn voor een overwinning?

Deze wedstrijd zal in ieder geval gaan om de kleine details aangezien ik zeker denk dat het verschil tussen BV Noordkop en Sparta zeer gering is. Als deze wedstrijd met meer dan 7 punten beslist word dan ben ik zeer verbaast.

BS Leiden - Woodpeckers

De 2e topwedstrijd van het weekend gaat tussen BS Leiden en Woodpeckers. Leiden wil zich natuurlijk heel erg graag bewijzen na de twee verliespartijen die ze opliepen tegen Sparta Nijkerk en BC Apollo maar ook Woodpeckers wil graag winnen nadat ze in de voorgaande 4 wedstrijden 2-2 gingen.

Hoewel ik met zekerheid durf te zeggen dat BS Leiden een betere ploeg is als het puur aankomt op talent moet ik toch zeggen dat Woodpeckers een zeer solide verdediging heeft en het vooral moet hebben van keihard werken. Mocht BS Leiden deze werklust kunnen evenaren dan zullen ze zeker met een punt of 10 gaan winnen maar anders kan dit wel eens weer zo’n wedstrijd worden die met 2 of 3 punten beslist gaat worden, helaas zien de statistieken er dan niet goed uit voor BS Leiden (laatste 2 wedstrijden verloren met minder dan 2 punten.)

U18 Interrayonaal voorspeld!

Wat zijn jouw verwachtingen van komend weekend? Doe je voorspelling via onze facebook pagina! EEN pagina voor alle Interrayonale U18 spelers en coaches.


De voorspellingen van afgelopen week

Deze week alle voorspellingen goed maar wel een verschil van 44 punten in de score. Zou het genoeg zijn?

De puntentelling
·         Winnaar goed geraden 5 punten
·         Verschil goed geraden (precies) 10 punten
·         Verschil binnen de 5 punten geraden 3 punten
·         Verschil binnen de 10 punten geraden 1 punt

Coach Patrick (Sparta Nijkerk) 37 punten
BV Noordkop +5 | 6 punten
VBC Akrides +15 | 5 punten
BC Apollo +7 | 6 punten
Woodpeckers +35 | 8 punten
BV Hoofddorp +20 | 6 punten
CobraNova +10 | 6 punten

Zaki Sufi | Speler CobraNova 29 punten
BV Noordkop + | 5 punten
VBC Akrides +16  | 5 punten
Bs Leiden+9 | 0 punten
Woodpeckers +22 | 5 punten
BV Hoofddorp +11 | 8 punten
CobraNova +13 | 6 punten

Tussenstand

Uiteindelijk maar weinig voorspellingen ontvangen maar dat maakt voor mij weinig uit als ik een goede ronde draai. Zaki Sufi (CobraNova) zette uiteindelijk ook een zeer goede ronde meer met 5 van 6 wedstrijden goed voorspeld. Pakt hij de eerste plaats weer?

Zaki Sufi 79 punten (39.5 punten per ronde, 2 ronde gespeeld)
Kees van den Burg 66 punten (33 punten per ronde, 2 ronde gespeeld)
Lars Wester 91 punten (30.3 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)
Coach Patrick 146 punten (29.2 punten per ronde, 5 rondes gespeeld)
Coach Barnhoorn 68 punten (22.6 punten per ronde, 3 rondes gespeeld)

Voorspellingen komend weekend

Coach Patrick (Sparta Nijkerk)
HarlemLakers +20
Waterland +8
Sparta Nijkerk +2
VBC Akrides +10
BV Hoofddorp +5
BS Leiden +6

Durf jij ook je voorspelling te geven en wil je bovendien meespelen voor dat vette NBA Jersey wat ik verloot aan diegene die mij weet te verslaan? Stuur dan jouw uitslagen als comment op deze blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten