Labels

zondag 17 maart 2013

Je kunt niet altijd winnen!




Gisteren speelde Sparta Nijkerk in Nijkerk de volgende topper in een lastig resterend schema. Dit keer was BS Leiden de tegenstander en wie zich nog de uitwedstrijd kon herinneren weet dat dit team niet zomaar verslagen kan worden.

Na het "zware" verlies afgelopen week tegen concurrent Woodpeckers waren we vastbesloten dat er deze week wel weer gewonnen moest worden maar helaas wenste BS Leiden hieraan niet mee te werken. Met in afwezigheid hun beste speler moesten ze meer productie verwachten van andere spelers (waar soms ook wat hulp kwam van het scheidsrechters duo).

Zowel Leiden als Sparta speelde een slordige wedstrijd die voor beide resulteerde in lage schotpercentages (rond de 30%). Uiteindelijk na bijna een hele wedstrijd een paar puntjes voor of achter te hebben gestaan mocht BS Leiden geheel verdiend aan de haal gaan met de overwinning. Leiden forceerde in de laatste minuut 3 turnovers bij Sparta waardoor een 1 punts overwinning veilig gesteld kon worden.

Toch was het de Sparta coach die blij zijn handen in de lucht deed na deze verliespartij? 

Natuurlijk had dit te maken met het feit dat Sparta wel het onderling resultaat pakt in deze serie. Uit werd er met 2 punten verschil gewonnen dus het verlies thuis met 1 punt verschil maakt dat bij een uiteindelijke gelijke stand in de competitie Sparta Nijkerk boven BS Leiden zal blijven staan. In de race naar de Rayon-finale kan dit wellicht zeer van belang zijn.

Sparta Nijkerk moet nu 1 van de resterende wedstrijden winnen om zich samen met Woodpeckers te plaatsen voor de Rayon finale in Soest (BV Noordkop, @Akrides, Westlandstars).

Hoewel gisteren de winst dus niet gepakt is blijven de kansen om voor het eerst in 6 jaar als jongens team de Rayon-Finale te halen nog open.

Ik bedankt in elk geval BS Leiden voor de 2 leuke wedstrijden dit seizoen! Succes de rest van het seizoen.


2 opmerkingen:

  1. Waar kan ik meer info vinden over die "Rayon-finale in Soest"?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de informatie uit de Rayon info die rondgestuurd word.

    BeantwoordenVerwijderen