Labels

donderdag 24 maart 2016

NBA FANTASY: De 2016 NBA Superdraft

24 Juni

Vanavond kijken er 350 miljoen mensen in de VS en naar schatting bijna een miljard mensen over de hele wereld naar Barklays Center, Brooklyn, New York waar de 2016 NBA super draft gehouden zal worden. Express is er dit keer gekozen voor een ander decor dan het gebruikelijke Madison Square Garden, puur om aan de hele wereld te laten zien dat de NBA het over een andere boeg gaat gooien.

Lange tijd was er vanuit het Amerikaanse publiek onenigheid over de genomen maatregelen. Zeker toen het grootste gedeelte van de teams door een fout in de E-bay veilingen, die 's nachts Amerikaanse tijd afliepen in handen vielen van europeesche eigenaren.

Gelukkig wist de NBA hier vrij goed op in te spelen en nodigde alle eigenaren uit om een kennismakingsdag met hun nieuwe fanbase te hebben zodat de fans een binding met hun nieuwe vaak europeesche eigenaar konden krijgen. Dit was veelal het decor van beloftes richting de fans, beloftes in de vorm van hoe ze het team gaan managen of zelfs in de vorm van welke spelers ze willen gaan draften aangezien de week voor deze evenementen al de draft order duidelijk was.

Het waren de Memphis Grizzlies die aan het langste eind getrokken hadden en konden gaan kiezen tussen Curry, Durant en LeBron. Echter begon in het geval van de Grizzlies al snel het gedonder. Nog geen 24 uur na het bekendmaken van de draftorder hadden zowel Durant als LeBron aan te geven niet te willen spelen in het koude Memphis. Curry de goede gozer als hij is reageerde erop door te zeggen dat hij van de Grizzlies graag zijn nieuwe team wilde maken, waarschijnlijk mede doordat zijn oude club de Warriors niet in de top van de draft order terecht waren gekomen. Binnen 24 uur was het dus eigenlijk al duidelijk dat de Grizzlies een van de beste schutters zouden gaan toevoegen aan hun team met de eerste pick en de vraag waar dan LeBron en Durant zouden eindigen was ook een interessante, het is namelijk pas #4 Miami wat een aangenaam oord is en een grote markt heeft om een superster als LeBron of Durant tevreden te maken. Met andere woorden zou een van beide dus in een koud oord moeten gaan spelen, als dat maar goed gaat.

Er waren ook teams die het minder getroffen hadden met hun nieuwe eigenaar. Zo hadden de Cleveland Cavaliers al niet de allerbeste eigenaar in Dan Gilbert (comic sans anyone?), in elk geval wilde Gilbert geld uitgeven in de jaren dat LeBron terug kwam om voor een kampioenschap te gaan. Nieuwe eigenaar Quinten van het Hoofd gaf al zijn zijn introductie persconferentie aan dat hij eigenlijk helemaal niks met de VS had en veel liever zijn team zou vestigen in Canada. Echter was de $350 miljoen die Wim Maas neerlegde teveel voor Quinten en besloot hij voor nog niet de helft de Cleveland Cavaliers te kopen, want Cleveland dat is nog vrij dicht bij Canada.

Naast deze 2 mooie headlines was de laatste het verhaal van Kobe Bryant. Hoewel Kobe bezig was aan zijn laatste seizoen gooide het eindigen van het seizoen roet in de afscheidstour die Bryant voor zichzelf bedacht had. Ineens werd hij in verband gebracht met eventuele omkoping en werden zijn 5 ringen in twijfel getrokken. De NBA schaarde zich hier gelukkig achter Bryant en gaf aan dat hij niks met dit alles te maken had, maar dat was al genoeg om de publieke opinie enigzins te veranderen. Bryant besloot daarop om nog 1 seizoen zijn schoenen aan te trekken en nog eenmalig alle harten van fans voor zich te winnen. Bryant zou Bryant echter niet zijn als hij alle 29 andere NBA teams zou dreigen te stoppen met basketbal als hij niet naar de Los Angeles Lakers mocht gaan. Zou hij dit echt doen? Of is het deel van de show?

Draft time

Barclays Arena was helemaal gevuld en heel Amerika en de wereld zaten aan de buis gekluisterd om de NBA Superdraft als ESPN hem noemde te gaan aanschouwen. De draft gaat beginnen.

Met de eerste pick in de NBA draft selecteren de Memphis Grizzlies..... Stephen Curry.
Natuurlijk was dat niet onverwacht, mede doordat zowel LeBron als Kevin Durant (#1, #3) in de mockdraft beide aangegeven hadden het niet te zien zitten om in Memphis te gaan spelen komend seizoen. Curry, hoewel hij al wist dat hij voor Memphis zou gaan spelen leek blij maar gaf tijdens zijn interview wel aan Thompson en zijn andere teamgenoten te gaan missen en benieuwd te zijn wie de Grizzlies toe gaan voegen om hem heen.

De #2 pick was voor de Boston Celtics, waarschijnlijk het team met de moeilijkste keuze uit de draft. Zowel LeBron als Durant willen er liever niet spelen en laten dat nou net de #2 en #3 pick zijn geweest volgens onze EPSN mockdrafts. Helaas was ook voor de draft al vastgesteld dat het niet mogelijk was om picks met elkaar te ruilen dus moesten de Celtics wel als #2 hun keuze maken. Wie zou het worden? Leonard? Westbrook? Davis? of misschien toch Harden? Allemaal goede keuzes, maar niet op het niveau van een LeBron of Durant. Dat dachten de Celtics blijkbaar ook, met de 2e pick selecteerde ze namelijk Kevin Durant. Hoewel Durant in eerste instantie aangaf dat hij niet in een koud klimaat te willen spelen was hij door het dolle heen (althans zo leek het) dat het de grote Celtics waren die hem selecteerde. Een gedurfte move van de Celtics die wellicht door hun statuur alsnog goed zal gaan uitpakken. Eigenaar Maik Schot gaf aan blij te zijn met Durant en hem te zien als de opvolger van Larry Bird. Een speler die kampioenschappen in Boston kan brengen.

#3 was voor Philadelphia. Die durfte het duidelijk niet aan met LeBron en selecteerde in plaats daarvan DeMar DeRozan. Veel mensen fronsen hun wenkbrauwen bij deze keuze, want er waren tevens wellicht betere spelers beschikbaar die geen LeBron heten maar Wesley Lenting gaf aan te willen kiezen voor een backcourt speler die WEL graag voor de 76ers wil spelen. Met het verleden van de 76ers in het achterhoofd zal DeRozan zeker geen slechte keuze zijn.

#4 was voor Miami en is er echt een vraag wie ze hier gaan selecteren? Ja, LeBron James keert terug in South-beach. LeBron zelf leek hier heel tevreden mee te zijn want Miami is en blijf toch de plek waar LeBron 2 titels won met Wade en Bosh.

Als 5e was het Anthony Davis die naar de Orlando Magic gaat. Een goede move voor nu, maar ook voor de toekomst.

De rest van de eerste ronde ging als volgt:

Timothy van Langeveld Kawhi Leonard Oklahoma City Thunder
Patrick Kaas Russell Westbrook Indiana Pacers
Quinten van der Hooft James Harden Cleveland Cavaliers
Andy van Eck Demarcus Cousins Chicago Bulls
Robin van der Putten Carmelo Anthony New York Knicks
Isha Forster Jimmy Butler Washington Wizards
Joost Oegema Chris Paul Los Angeles Lakers
Youri Bekker Blake Griffin Phoenix Suns
Maikel Wenting Damian Lillard Portland Trailblazers
Johan Brinkel Paul George Charlotte Hornets
Roel Lammerant Draymond Green Brooklyn Nets
Sigo Jorissen Kyrie Irving Los Angeles Clippers
Vincent van den Dikkenberg Marc Gasol Atlanta Hawks
Bauke Spoor John Wall Detroit Pistons
Cas van den Meerendonk Lamarcus Aldridge Denver Nuggets
Daan van Ommen Klay Thompson Milwaukee Bucks
Emile Dekker Rajon Rondo Sacremento Kings
Florian Ruitenbeek Nikola Vucevic Utah Jazz
Herm Glas Kyle Lowry Golden State Warriors
Joshua Oud Dwyane Wade Minnesota Timberwolves
Wim Maas Jeff Teague Toronto Raptors
Amauri Ramírez de Best Andre Drummond San Antonio Spurs
Matthijs Bettman Dirk Nowitzki Dallas Mavericks
Keime Helfrich Derrick Rose Houston Rockets
Daud GI Bwefar Tim Duncan New Orleans Pelicans


Vooral de #7 pick baarde opzien.. Dat eigenaar Quinten nogal excentriek is wisten wij al na zijn opmerkingen met betrekking tot Canada. Dat hij in de eerste ronde als sterspeler voor de Cavs James Harden selecteert was ook nog niet zo'n hele gekke move, hetgeen wat hij erna deed wel.

Na het maken van zijn eerste selectie kwamen reporters blijkbaar Quinten tegen op het vliegveld van New York waar hij volgens bronnen een vliegtuig richting Canada pakte. De enige reporter die hem te spreken kreeg voor zijn vlucht kreeg te horen dat James Harden alleen al voldoende zou zijn voor een titel in Cleveland en dat de rest van het team verder niet van belang was. Hierbij zou hij zelfs de volgende quote gegeven hebben: "Al geef je ons de slechtste Cavs spelers van vorig jaar, wij spelen met James Harden voor de titel". Dat de Cavs hierna voornamelijk oud Cavaliers spelers selecteerde geeft aan dat Quinten geen geintjes maakte, echter hebben we tijdens of na de draft geen contact meer kunnen krijgen met de eigenaar van de Cavaliers.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten