Labels

zaterdag 26 maart 2016

NBA FANTASY: Het rommeltje wat de NBA heet

Het hele land was nog aan het bekomen van de nieuwe NBA draft en de campagnemakers van de NBA waren druk bezig om de "nieuwe NBA" als we het zo mooi noemen ook vorm te geven in de media. Het is natuurlijk even wennen om Steph Curry niet meer bij Golden State te zien en  bijvoorbeeld Kobe Bryant na 20 jaar in een ander tenue te zien.

In eerste instantie had de NBA aangegeven dat er getrade kon worden zoveel als teams wensten en dat hierbij niet op de salarissen gelet hoefde te worden maar uiteindelijk bleek dit een te groot probleem, dit omdat de salary-cap en hardcap zoals ze eerder in de CBA aangegegaan waren nog steeds in tact waren. Nog geen week na het maken van vele trades moest de NBA besluiten om al deze trades weer te cancellen. Voor de meeste spelers was dit nog niet op tijd maar niet voor Julius Randle helaas..

Randle, die vorig jaar gedraft werd door de LA Lakers kon na het houden van de NBA Draft al gelijk weer verhuizen. In totaal heeft hij dus slechts een jaar doorgebracht in Hollywood en in die periode slechts 1 wedstrijd gespeeld. Hij werd gedraft door Neill Luchtenberg en zijn Miami Heat en Randle, die graag sterk terug wil komen na een blessurevol seizoen besloot gelijk na het horen van zijn draft het vliegtuig te nemen naar Miami, waar hij tevens gelijk een nieuw appartement aanschafte. Nog geen dag later word hij getrade en gaat het zelfde rondje nogmaals op.. Vliegtuig, nieuwe stad, nieuw appartement. Gelukkig lukte het hem om zijn oude appartement te verkopen. Je raad het al, inmiddels zijn we een week later en zijn alle trades nietig verklaard en mag Randle omgekeerd weer dezelfde weg bewandelen.. Pech.. Toch hopen we dat hij en de andere spelers die in de veronderstelling waren getrade te zijn niet de allergrootste moeite hebben met de aanpassing terug.

Dit zal vooral gelden voor het team van Emile Dekker. Maar liefst 10 trades deed hij, waarvan vele met ontsteltenis bekeken werden. Zo ruilde hij eerst een van zijn spelers voor Jermaine O'Neal om vervolgens O'Neal in de volgende trades weer gratis aan te bieden. Zal O'Neal nog willen spelen voor het team van Dekker?

Ook betekend dit voor Bryant, die tijdens de NBA draft een waarschuwing gaf dat hij zou gaan stoppen met basketbal als hij niet voor de Lakers speelde, dat hij nog eens moet nagaan of hij niet op deze keuze terug wil komen. Volgens insiders heeft hij volgende week een persconferentie gepland staan in Denver, Colorado over zijn toekomst. Net voor het begin van de competitie? Zou dat betekenen dat hij er toch mee gaat stoppen?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten